dec 18, 2023
7972 Views

A Mikulás egy pszichedelikus hallucinogén gomba hozó sámán! Honnan ered a karácsony? Mit ünneplünk Karácsonykor valójában? A karácsony igazi eredete!

Written by

Honnan ered a karácsony valójában? Mi az eredete a karácsonynak és annak a sok karácsonyi készülődésnek, cécónak pontosan, ami a tipikus karácsonyt jellemzi, és amik nélkül a karácsony nem is lenne karácsony?:
– Miért kell kivágni fenyőfákat karácsonykor, hogy feldíszítsük és ünnepeljük a fát?
– Miért pont örökzöld tűlevelű fenyőfa a karácsonyfa?
– Miért kell az ajándékokat a fa alá rakni (meg az ablakba vagy a tűz fölé)?
– A fára meg miért kell felfűzni sok piros-fehér cuccot zsinórra?
– Miért kell mindig egy csillagot rakni pont a fenyőfa tetejére??
– Miért pont PIROS a Mikulás ruhája FEHÉR szőrökkel s fekete csizmával?

karácsonyi mikulás télapó karacsonyfa eredete

– Miért pont a PIROS-FEHÉR szín dominálja az egész karácsonyt?
– Miért pont a téli napforduló környékén ünnepeljük a karácsonyt?
– Miért pont szánon utazik a télapó és miért pont rénszarvasok húzzák a szánját??
– Miért repülnek a rénszarvasok és hogyan?
– Hogyan kerül téren és időn felül a télapó a rénszarvasokkal és miért csak a rénszarvasokkal képes erre?
– Hogyan  utazza körbe az egész világot 1 nap alatt?

honnan ered a télapó mikulás eredete?

– Miért piros az első rénszarvas Rudolf orra??
– Miért kell mindig még egy külön egyetlen egy darab zsákba is beleraknia az ÖSSZES ajándékot, ha csak simán a szánon sokkal egyszerűbben elférnének és könnyebben ki is tudná válogatni? Miért bír a zsákja is sok mesében „téren és időn felüli képességekkel, pl. végtelen hely a zsákban)?
– Honnan ered a karácsonyi ajándékozás, miből ered ez az egész ajándékozási kényszer/kötelesség karácsonykor VALÓJÁBAN?
– Miért akasztják a tűz fölé sok millióan a karácsonyi ajándékozáshoz a zoknikat?

Honnan ered a karácsony?

– Miért pont a kéményen jön le a Mikulás az ajándékokat odaadni? (attól még, hogy tud repülni van füstmentes, kényelmes ajtó..)

miért bújkál a télapó a kéményben? Miért a kéményen jön le, be a télapó?

– Miért olyan rózsaszínes, pirosas a télapó és a manók pofája és orra amikor nem is alkoholisták? Csak az átmeneti hidegtől pirulhatna ki, de a tartós hidegtől, ponthogy a vér kevésbé kering a külső hőleadó felületeken, hogy ne hűljön le annyira a test, s így ponthogy világosabbá, fehérebbé, kékesebbé kellene, hogy váljanak az arcaik..!
– Honnan ered pontosan ez a tipikus PIROS-FEHÉR szín a karácsonyi színeknél, pl. csomagolásoknál, díszeknél (pl. piros-fehér hosszúkás cukorka)?

Karácsony eredete hallucinogén pszichedelikus gomba gombák

– Honnan ered, hogy a rosszak virgácsot kapnak, és csak a jók kapnak ajándékot??
– És egyáltalán honnan a fenéből tudja a télapó, hogy valaki rossz volt-e vagy jó, amikor az északi sarkon lakik??

Honnan ered valójában a karácsony igazából

– Miért pont az északi sarkon lakik a télapó és miért pont manók segítenek a mikulásnak?

miért az északi sarkon lakik a télapó mikulás?

– Miért néznek ki a mikulás manói és a kertitörpék is többnyire nagyon hasonlóan a télapóhoz (csak kisebben): szakállal, többnyire piros-fehér színekkel, kipirult arccal?

mikulás télapó manói gomba légyölő galóca Fly Agaric Amanita Muscaria karácsony

– És miért olyan sok a tipikusan piros kalapos fehér pöttyös légyölő galóca (= Fly Agaric = Amanita muscaria ) gomba a manók körül és a karácsonyi dekorációknál is? Hisz ha az valójában egy mérgező gomba akkor, hogy a fenébe kerül oda az összes többi ehető cucc közé?

Honnan ered a karácsony valójában?

– Miért kell a szalon cukrokat a fára akasztani, (meg ezt a termérdek sok légyölő gomba díszt, amikből csak töredékét ágyaztam be képeken)?

Mikulás amanita muscaria légyölő galóca fly agaric télapó gomba varázsgomba

– Ha a karácsony nem egy sátánista gonosz megmérgezős halált hozós ünnep, hanem a szeretet ünnepe s így alapvetően jó / ehető dolgokat rakunk csak a fára akkor mit keres olyan eltúlzottan sok %-arányban egy elvileg halált okozó mérges gomba a fán az ehető csoki díszek mellett?? És hogyhogy csak Magyarországon alakult ki a szaloncukor fára rakása, és miért nincs sehol máshol semmi ehető cucc a fán?

Mikulás télapó hallucinogén pszichedelikus gomba gombák kapcsolata karácsony összefüggés

– S miért nincs SEMMI más mérges gomba vagy hasonló mérgező, vagy rossz dolog se a fán sehol, csak ez a Fly Agaric légyőlő galóca? A csokin kívül még csak hásfavirágot meg almát, répát, stb. más ehető gyümölcsöket, zöldségeket SE szoktak felrakni a fára (s szaloncukrot is csak Magyarorságon) és a mérgesgombát (meg a Szent fa = HollyWood piros-fehér bogyós termését), de miért nincs még csak leszimbolizálva se semmi más valódi jelentésű dolog a mikuláson és a fenyőn kívül  (max csak nonfiguratív mintás gömbök, geometriai formák, meg csillagok)??? Miért csak a télapó meg a gomba van, ami valódi jelentéssel bír (a rénszarvasokon meg néhány manón, angyalkán  és a hóemberen kívül)?

– Hogyan alakult ki ez az egész ilyen egyetemesre, hogy évenként csak 1x pont ilyenkor jön a Télapó meg a Jézuska az ajándékokkal, meg az isteni megváltó szeretet „meg minden csoda és érzelmi pálfordulás”?? És miért pont így kell a létező legnagyobb isteni szeretetet pont ilyen fizikailag és értelmileg képtelen „gyerekmesés” őrült módon (és tömeges erdőírtással, és egyéb látszólag értelmetlen rituálékkal) leszimbolizálni??

Karácsonyi gomba dekoráció dekorációk dísz díszek

– És hogy a fenébe válhatott egy ilyen bődületesen képtelen és légbőlkapott, totálisan valótlan elemekkel átszőtt gyerekmese a világ létező legnagyobb ünnepévé (ráadásul olyan szinten, hogy a mai napig hitegetik még a 10 éves gyerekeket is azzal, hogy VALÓBAN létezik a mikulás a repülő rénszarvasaival és téridőn felüli képességeivel)??? Ajándékozni és szeretni egymást őrült hülyeségek (pl. repülő rénszarvasok, meg téridőn felüli telepata manók és krampuszok) meg erdőírtás és értelmetlen fenyőfa rituálék nélkül is lehet. Sőt, ponthogy az igazi szeretet azt sugallná, hogy ne írtsuk a természetet, és ne együk meg a megváltónk Jézus testét (ostyaként) se!

Te nem gondolkodtál ilyeneken még soha?

Van egy mondás miszerint minden mítosz mögött ott bújik meg a valóság, azaz minden mesének van igazi valóság alapja, minden ered valahonnan…!
Légyölő galóca karácsony mikulás

Ugyanígy a karácsony és a mikulás se kivétel, és aki ezeket nem érti az persze, hogy gyerekmesének gondolja az egészet. Node ha csak egyszerű gyerekmese lenne akkor meg, hogy a fenébe ivódott be ennyire a mindennapjainkba és miért van akkora jelentősége, hogy ma már a létező legnagyobb ünnep szinte mindenhol????

Karácsony légyölő galóca gomba mikulás télapó eredete

Ajándékokat szülinapra vagy bármely ünnepre lehet venni, de mégis valahogy csak a karácsonyi mikulásos őrült repülő gyerekmese rénszarvasos sztorinak sikerült a leginkább átmosnia mindenki agyát még akkor is, ha senki nem hiszi hogy téren és időn felül repül a csodarénszarvasokkal a valójában nem is létező télapó, és mégis ezzel a barmsággal etetik az összes gyereket??? Minél erősebb egy sztory érzelmi töltete annál inkább kell, hogy legyen mögötte valós eredet, amiből ered és van is!

Mi a karácsony valódi eredete igazából?

Node mi a Télapó, Mikulás, Karácsony valóság alapja igazából, ős-eredetileg?

A wikipédia ezt írja a télapóról: „legendájának mai formája fokozatosan alakult ki a különböző európai népek mitológiáiból”.

Persze előre tudom sokan fogják mondani, hogy „ebből ered, meg abból alakult ki”, node mi most az ŐS-eredetre vagyunk kíváncsiak, nem a köztes fázisokra, mert ugye a Coca-Cola előtt is már rég piros volt a télapó ruhája meg ilyesmi. Hisz ugye még azt is állítják egyesek, hogy a Coca kóla teremtette a tipikus piros fehér mintássá a mikulást, de ez határozottan nem igaz, s inkább csak egy marketing fogás, mert habár voltak már a coca colának korábban is megtermett faszis reklámjai pirosas arccal, és ruhában, de ezeket Haddon Sundblom illusztrátor változtatta át a ma tipikus koka kóla mikulás alakra a nagy pocakos piros ruhás alakra, viszont a mikulásról már JÓVAL korábban is voltak képek piros fehér ruhákban és a szokásos sztoryval (ajándék, kémény, rénszarvasok, stb.) és légyőlő galóca gombákkal! Pl. Thomas Nast anno a coca cola előtt is már jóval korábban a mai tipikus színekben festette le, habár ő inkább egy alacsonyabb manószerű lényként, de egyértelműen piros ruhában!

Télapó mikulás Coca Cola kóla piros szín eredet

Tehát LEGELŐSZŐR honnan ered a mikulás és a karácsonyozás  és ez az egész őrült gyerekmese sztory a repülő rénszarvasokkal a téren és időn felül meg ilyesmi??

A wikipédián és hasonló helyeken kb. 60-70 vagy max párszázévre visszamenőleg találjuk csak meg a karácsony gyökereit, de az eredeti magvát, őseredetét nemigen terjeszti a fősodrású média, pedig ha egy kicsit is jobban utánanéz bárki, akkor megláthatja, hogy egyáltalán nem titkos, nem eltitkolt, sőt, a napnál is világosabb és ráadásul a mai napig széles körben gyakorlott, elterjedt és hihetetlen jól dokumentált!! Csak olyan brutális a nyugati ember számára, olyan szokatlan, hogy ugye aki az igazáságot nem szereti, az inkább a köztes eredeteket szereti az ős-eredetnek látni, mintsem, hogy a napnál is világosabb és egyértelműbbnél is egyértelműbb valóságot felfedezze benne, pedig oly szépen kikerekedik majd a sztory, ha Te is jobban utánanézel majd picit, tehát ha pl. elolvasod VÉGIG eme cikkemet.. ! ;))

FONTOS:
Tehát mi most nem a párszáz vagy max 1000 éves közbenső okokat és mítoszösszemosó tényezőket keressük (mint pl. a keresztény Szent Miklós püspök), hanem a több ezer éves ŐS-eredetét, a karácsony IGAZI eredetét, hogy honnan ered a karácsony valójában, miből alakult ki a karácsony legelőször (és lehet, hogy netalán-tán még egyes vallások és további mítoszok és szokások alapjait is megtaláljuk!)!!!!! ;))

Tehát térjünk a lényegre, és később majd részletesebben is ismertetem a bizonyítékokat:

A MIKULÁS AZ EGY GOMBA leszimbolizálása !!!

Ráadásul

A TÉLAPÓ EGY HALLUCINOGÉN GOMBA, illetve egy SÁMÁN, aki a Fly Agaric = légyölő galóca = Amanita muscaria pszichedelikus gombát hozta mindenkinek ajándékba anno „karácsonykor” !!!!

Tehát TÖMÖREN a lényeg: Az ázsiai pl. orosz szibériai sámánok voltak az első valódi Mikulások, mert:
– A télapó pirosban, fehér részekel –> pont ilyen színű a légyölő galóca = Fly Agaric pszichedelikus gomba és a sámánok direkt mindig pirosba öltöztek és a mai napig is öltöznek pirosba direkt a „megváltó pszichedelikus” gomba tiszteletére már SOK EZER év óta (+magas fekete csizmába a sár ellen és FEHÉR szőrökkel)

Szibériai sámán varázsgombának légyölő galócának hallucinogén gombának öltözve

– A karácsonyfa alatt az ajándékok –> A légyölő galóca gombák szinte KIZÁRÓLAG CSAK bizonyos örökzöld tűlevelű fenyők alatt nőnek, melynek gyökereivel szimbiózisban élnek (és a spórái a fenyőtobozokkal [azok magjaival] utaznak).

Légyölő galóca Fly agaric Amanita muscaria gomba lelőhelye hol

– Eme Fly Agaric gombák érési, termési időszaka valahogy szintén „teljesen véletlenül” pont a téli napforduló környékén (azaz karácsony táján van). Az egyik ősi hiedelem szerint a Fly Agaric a fenyő gyümölcse. Ezt se hidd el, nézz utána nyugodtan..!
– Hova rakják még az ajándékokat? A tűz fölé –> Ki kell szárítani a gombákat különben mérgezőek, kiszárítva meg „csak” hallucinogén, ezért fűzik fel szép sorban a tűz fölé (S a fára is több ok miatt aggatták, részletek lejjebb! A kandalló fölé az USA-ban szokás akasztani nagyon az ajándékokat, pl. a véletlenül szintén pont piros-fehér hosszúkás cukorkát..! )
– A rénszarvasokkal repül –> a rénszarvasok kedvenc kajája a légyölő galóca, amit a hó alól is megtalál (komolyan, nézz utána!) = a Fly Agaric piros kalapos gomba fehér pöttyökkel! Íme egy kis 2 perces videó részlet a BBC dokumentumfilmjéből a rénszarvasokról, hogy ez tényleg így van és ilyen szinten hallucinogén gomba függű elszállós drogos karácsonyi állatok ezek.. ^^ :

– Az égen repül = amit a sámánok mondtak magukról, de persze ha már begombáztál Te is valaha, akkor biztos egyből világossá válik az egész repülés és égenjárás és téren időn kívüli utazási élmények és ráadásul még a rénszarvasok is ugrabugrálva „repdesnek” a gomba hatásától nagyon energikusan ide-oda és szó szerint szokatlanul magasra ugrálva meg ágaskodva, tehát nagyon látszott rajtuk, hogy „elszálltak a valóságból”!
Kertitörpe gombával kertitörpék manók gomba légyölő galóca
– A télapó manókkal dolgozik –> sokan láttak más világból ilyen lényeket begombázva, és már egyből ez is érthetővé válik!

S láám, az egész kertitörpe őrület is értelmet nyer 😉

Honnan erednek a manók törpök elfek koboldok gnómok valójában mi az eredetük honnan jönnek

Mi a karácsony igazi eredete valójában?

S ugye talán egyéb mesék sem csak hasraütésből hűzták elő a manókat, elfeket, mert ha megfigyeled rengeteg egyéb mesében is hihetetlenül népszerű ez a piros kalapos fehér pöttyös hallucinogén légyölő galóca gomba…!!

Fly agaric amanita muscaria légyölő galóca mese mesékben gyerekmesékben tündérmesékben mesék

– pl. szibériában a gombákat felaggatták a fára –> piros fehér gömbökké redukálódtak, de a díszek sokkal több része SZÓ SZERINT  MA IS LÉGYÖLŐ GALÓCA GOMBA ahhoz képest, mint az indokolt lenne akkor ha a hallucinogén gombának semmi köze nem lenne a karácsonyhoz (nézd csak a végtelen sok képet és videót, vagy emélkezz te is hány Fly Agaric gombát aggattál fel a karácsonyfára, én is jópárat még Budapesten is, sőt egyes díszeken a télapó maga a hallucinogén gomba:

Télapó mikulás gomba hallucinogén pszichedelikus sámán varázsgomba

Érdekes módon nem pl. kék-zöld plüssmacikat hanem egyértelműen piros kalapú fehér pöttyös gombákat aggattunk fel díszként itthon is és nem csak én de számos magyar ismerősöm is! Ugyhogy emlékezz csak és vedd csak elő a RÉGI karácsonyi díszeidet, mert azok közt több légyölő galóca lesz mint az újak közt! Node egy „halálosan mérgező” gombát ugyan minek a szalon cukor mellé rakni?? Ha pl. ehető dió-mandula lenne az sem lenne ennyire „logikátlan”..!) A gomba díszek ráadásul északon még a szokásosnál is sokkal népszerűbbek, pont ahol a sámánok és a mikulás laknak..!

Hallucinogén pszichedelikus gomba karácsonyi díszek légyölő galóca karácson dekoráció fly agaric amanita muscaria

– A télapó meg onnan tudja, hogy ki volt rossz és ki jó, hogy a hallucinogén pszichedelikus gombáknál KÖZTUDOTT, hogy a legfontosabb az illető lelkiállapota, mert azt erősíti fel, s így létezik a „jó utazás” és a „rossz utazás” = „bad trip”. Tehát ezért kapnak a rossz gyerekek virgácsot, mert ha negatív érzelmeid dominálnak, és tele vagy félelemmel, irigységgel, hazugságokkal, vagy utálattal vagy ilyesmi, akkor ugye kegyetlen módon be tud büntetni egy szenvedős pokoli túrával a varázsgomba (és innen ered az egész cécó a virgácsokkal, a rossz manóktól kezdve búsójáráson át a démonikus mikulás melletti annoi meseszereplőkig, azaz a KRAMPUSZ ezért megy a télapó helyett a rossz gyerekekhez virgáccsal, és a jó gyerekek meg ugye akiknek a jó érzéseik, igaz, őszinte, pozitív gondolataik voltak azoknál meg ugye a krampusz helyett ezért megy a télapó, azaz a gomba a jó énjüket erősíti fel, s így őket a mennybe repíti a mikulás egy isteni túrával, megvilágosodós érzelmi ajándékokkal, az isteni megvilágosodás meg fény meg minden ilyesmi felé, tehát ez se bonyolult, így könnyen megérthető honnan is ered ez az egész „jónak kell lenni, különben nemhogy nem ajándékot nem hoz a télapó, hanem a krampuszt küldi maga helyett és virgáccsal vereti el a segged a krampuszaival..!” sztory.. ;DD ^^ xDDD
– Ha a fehér színt még a hóval magyaráznád akkor is a többi szín minden karácsonyi dísz és karácsonyi dekoráció és design többségénél lényegében mind a piros szín körül forog mint pl.: „candy cane” hosszúkás piros-fehér cukorka, piros zsák, piros  gyertyák (lila-rózsaszín-kék-barna helyett), stb.!

Pszichedelikus gombák és a karácsony összefüggés hallucinogén gombákkal

Tehát ez a piros ruha teszi igazából télapóvá a télapót, piros ruha nélkül abszolút nem lenne télapó ugye! Egyetlen egy másik mesefigura, vagy mítoszhős sincs az egész földkerekségen akit ilyen szinten a ruha tenne önmagává! Pl. a hófehérke akármilyen ruhában hófehérke marad. A 7 törpe is 7 törpe marad bármilyen ruhát is vesz fel. Ugyaníg önmaga marad bármilyen színű ruhában Hamupipőke, Zeusz, Hádész, Herkules, Áriel a kis hableány, Triton király,  Pocahontas, a Notredámi toronyőr, Csingiling, Pán péter, Aladdin, Donáld kacsa,  Csippkerózsika, Tarzan, Mulan, A Szépség és a Szörnyeteg, Robin Hood, Hook kapitány, Pikokkió, Mátyás király, és még sorolhatnám a végtelenségig és MIND MIND ÖNMAGA MARADNA MÁS RUHÁBAN IS, KIVÉVE A MIKULÁS!!! Roppant kivételesen egyedi módon tehát a télapót a PIROS RUHÁJA TESZI ÖNMAGÁVÁ, és ilyen szintű „ruha teszi az ember”-t SEHOL MÁSHOL NEM LÁTHATUNK!!! Mert igaz hogy vannak itt ott gyakrabban ábrázolt ruha színek, de egyáltalán nem a ruha teszi őket azzá akik (ahogy a télapónál!). Pl. Miki egérnek is piros a ruhája de attól még őt sem a piros ruha teszi Miki egérré, mert attól még, hogy más ruhába bújik ő attól még miki egér marad, és simán el tudjuk képzelni őt is más ruhában, de a télapót biztos nem! Mert AMINT A TÉLAPÓ MÁS RUHÁBA BÚJIK Ő MÁR NEM A TÉLAPÓ TÖBBÉ!! Tehát hihetetlen erős, egyedi módon, páratlanul kivételesen meghatározó a piros szín a mikuláson, és ráadásul a télapó az egyetlen ilyen öltözékű figura az egész világon (piros ruha fehér szőrökkel, nagy fekete csizmában és egy nagy zsákkal), és nem csak manapság, de régen sem nagyon volt másnak sem ilyen jellegzetes egyedi öltözködése még a télapó legelső megjelenésekor sem, még Szent Miklós püspöknek sem, pedig hivatalosan ő tőle ered a Mikulás a wikipédia szerint, ám ahogy látható a múltbeli ábrázolásaiból, egyértelműen NEM tőle ered a tipikus télapó öltözék:

Karácsony eredete valódi igazi karácsonyi eredet honnan ered Szent Miklós

Eredetileg Szent Miklós nem is pirosban volt ábrázolva, és csak apránként vett fel pirosas színeket (de a lila meg rózsaszín ugye nem piros!), de később sem a tipikus CSAK SZÍNpiros-fehér télapó színekben festették le (hisz ugye HOL VAN a piros-fehér bolyhos sapka, a fekete csizma, a CSAK piros gatya és mellény..??), tehát egyértelműen nem Szent Miklóstól ered a tipikus télapó megjelenés, mikulás színek, hanem valójában JÓVAL korábbról:

Ázsiai sámán piros ruha mikulás télapó sámánok piros ruhaban

Ázsiában a Fly Agaric gomba gyűjtő (pl. szibériai, vagy a jeges sarkkör körül lakó bennszülött Kamchadales s Koryaks / Koyak őslakos és Lapp / lápi finn ) sámánok ruhája csak ilyen tipikus CSAK SZÍNpiros kinézetű (és nem barna, meg tarka, hanem FEHÉR szőrökkel)! Tehát teljesen piros, és a szélein pedig fehér szőrök, és magas szárú fekete csizmájuk volt már sokezer év óta, és van a mai napig! Egy speciális zsákba gyűjtötték a Fly Agaric = Légyölő Galóca gombákat. Mikor visszatért a faluba, a gomba hozó sámán gyakran a füst kijáraton keresztül ment be az egyes jurtákba a hatalmas hó miatt Miért a kéményen mászik jön be a télapó mikulás?  (pl. 1-2 méteres hó). Ezen „füst kijárat” régen nem mindig csak egy „gyenge-gyerekszar pálcákból tákolt” tetőn volt egy kis sátorban, hanem egy nagyobb jurtában, kunyhóban, wigwamban általában a sátor szélénél volt, amit emiatt amúgy is sokszor használtak ki bejárásra, főleg ugye ha belülről bezárták az ajtót, kívülről meg a méteres hó fedte el és csak ezen tudtál bejönni! Vagy nem akartad kihűteni fél perc alatt az egész kunyhóz ha baszott nagy a hideg, s ugye a mai modern ember is oda rakja a radiátort az ablak alá, ahol a leginkább bejön a hideg, ráadásul ha a kandalló tűznek amúgy is oxigénre van szüksége mindig a sátoron kívülről, akkor 3 legyet ütünk egy csapásra.

Sámán mikulás télapó pszichedelikus gomba hozó hallucinogén gombával karácsonykor

Tehát a sámánok a szellemvilággal kapcsolatba lépésre használták eme hallucinogén gombát, ami pont a téli napforduló idején érett a karácsonyfák = örökzöld fenyőfák alatt, és aztán mint jó, kötelességtudó sámán ment szétosztani ajándékait a népének, ahol eme sámánikus szertartásban rettentően kulcsfontosságú tényező volt ez az egész spirituális „világ körbe utazása” eme hallucinogén, pszichedelikus gombával s ez különösen így volt az orosz Szibériai sámán „mikulás”-oknál is, akiknek szintén teljesen véletlenül pont a rénszarvas volt a szellemi állatjuk, akikkel így szó szerint közös begombázás alkalmával együtt utazták körbe az egész világot „téren és időn felül kerekedvén” mindössze egyetlen egy éjszaka alatt…! S azért csak évente 1x, mert pont karácsonykor érik eme hallucinogén pszichedelikus Amanita muscaria Fly Agaric légyölő galóca (the Holy Mushroom) gomba…!

A kereszténység előtti rituálékban a téli napforduló előtt gyakorolt sámáni szertartások nagyon GYAKORIAK voltak egész Európában, Ázsiában, (szibériaiak, sőt kínaiaknál is) és Alakszkán keresztül jött át eme hagyomány amerikába is, és mindez nagyon jól dokumentált ha utánanézel..! S még a kereszténység előtti időkben a pogányok a napforduló közeledtével amikor az évelő növényeik elhaltak akkor szokás volt örökzöld növények részeit behozni a házba, hogy varázslattal biztosítsák az évelő növényeik védelmét télre (amelyből lett ugye a karácsonyfa, amelyen a gombákat is kiszárították). S így a begombázott sámán visszatérte tehát már csak emiatt is ultra-fontos volt (hisz ő tudott csak varázsolni is általában) az egész közösség túlélése szempontjából, s amit magával hozott vissza ajándékként az nem csak a megvilágosodást, de sokszor az élet-halál közötti különbséget is jelentette, mert ez az egész hallucinogén pszichedelikus varázsgombázás számukra nem csak plussz bölcsességet, és isteni megvilágosodást hozott, de így kerültek kapcsolatba e szent növények által a szellemekkel (és pl. múltbeli rokonaikkal) is, akik mind útmutatást adtak nekik és válaszokat és erőt a tél túléléséhez. Arról nem is beszélve ugye, hogy egyéb holmikat is hozott, pl. a rossz szellem űző Szent Fát = HollyWood-ot (egyes helyeken ezt hívják fagyöngynek!).

Amanita muscaria mushrooms fly agaric christmass Santa

A sámán gyakran magára a fenyőfára is felaggatta, rátűzögette a gombákat, ha nem bírta / akarta egyből hazavinni mindet, hogy kiszárítsa vagy hogy a rénszarvasok / vaddisznók vagy egyéb állatok ne találják meg olyan könnyen / ne érjék el olyan magasból, de mégis kiszáradjanak valamellyest, mire visszaér (pl. egy nagyobb zsákkal). Vagy egyszerűen csak azért is felrakhatta a gombákat a fára, hogy kiüresítse a kezét amíg felszedi a többit, hogy aztán majd könnyebben átnézegethesse őket, kiválogathassa őket, leporolhassa őket egyesével kényelmesen állval (ami nyílván könnyebb mint a fenyő alatt a galyak közt gugolászva, hisz amúgy is kéznél van a fenyő és pont lapos, tányérszerű a legtöbb fenyő ága), s így a többi fenyő alól is egy helyre gyűjthette gyorsan a gombákat ahol a fa töve helyetti árnyékos hely helyett a fényen amúgy is jobban láthatta őket, s így könnyebben kitalálhatta, hogy pl. mellyeket melyik zsákjába tegye és mellyeket adja a rénszarvasának hisz az is lehet, hogy pl. azonos méretűeket akart vinni mindkét falunak járó zsájába vagy csak simán meg akarta várni, amíg a hó alól előszedve a jegesvíz nagyrésze lecsöpög róluk mielőtt elteszi őket (s amíg felszedi a többit).
Vagy csak simán azért nem akarta egyből elrakni a zsákjába, hogy addig is száradjon a napon (és mégsem a hóban), amíg tesz egy kört a szánjával még a távolabb lévő helyek felé is.. (ami akár több nap is lehetett), s így a fenyő nem csak egyből kéznél volt, de a tűlevelei miatt a szél ellen is jól védte a gombákat a napon, hogy ne essenek a hóba egy kis széltől, ha jól rátűzdelte őket a tűlevelekre, vagy netán akár már egyből zsinórra fűzte őket a fára, s így ráadásul magával se kellett cipelnie plussz sok kilót ha amúgy is ugyanerre jön majd haza (pl. a naspolya fa, vagy egyéb szent fa lelőhelyektől vagy a szomszédos cserekereskedelmi sámán / faluktól) !

Gomba mikulás dísz díszek karácsonyi télapó gombával

Vagy alapból csak a fény miatt akarta jobban megvizsgálni később az ágakon jobban megnézve őket világosban, hogy nem túl rothadt-e, földes-e, elég érett, egészséges-e, bogaras-e / gilisztás-e, s le kell-e vágni róla e a nemkívánatos részeket (pl. a földes / bogárette / hangyás / feketére fagyott részt) stb.. tehát látható, hogy kismillió oka lehetett annak, hogy a fenyőfa alá hajolva nem egyből a zsákjába hanem a fára rakta a gombákat szépen kiterítve (és talán néha itt-ott ott is hagyott párat véletlenül (vagy mert nem akarta/bírta már mind hazavinni ha sokat/jobbakat talált picit odébb, vagy már nagyon fázott és nem akart újabb napokatt oda-vissza utazni)…!

Honnan ered a karácsonyi rituálé ünnep?

Sőt, az is elég logikus lehet, hogy ő csak kiválogatta így a megfelelőeket (mert már ránézésre gyakorlott volt a megfelelő fajta és hatóanyagtartalmú, életkorú gombák beazonosításában) és így pl. a túl idős vagy fiatal gombákat fel se rakta az ágakra (mint ahogy te se az összes paradicsomot szeded le egyszerre), s így aki utána jött segédje a zsákkal annak már sokkal egyszerűbb volt a dolga, csak be kellett raknia mindet egy nagy zsákba az ágakról a többit a földön pedig hagyni tovább nőni vagy elrothadni vagy a rénszarvasokkal lelegeltetni.. 😀

Mit ünneplünk karácsonykor valójában?

Tehát ha már többen voltak így eléggé rituális ünnep szerű fadíszítés volt már akkor is (főleg ugye ha már előre örültél, hogy végre összeköt majd a gomba az isteni világokkal, spirituális utazáson), tehát ezek után el tudod képzelni gondolom micsoda öröm volt ez, főleg ha belegondolsz abba, hogy ha netán nem csak 1 féle gombát találtak, és netán még egyéb cuccokat is gyűjtöttek odakinn, macerásabb lehetett a több féle motyót tartalmazó zsákokba különválogatni a legjobbakat, hogy csak a prémiumot vigyék az elitnek (pl. a nehéz tüzifa mellett, amit mondjuk lehet szánon huzattak már a rénszarvassal..), hát még ha 2 vagy több sámán ment egyszerre, biztos nagy fadíszítési (=aratási) ünnep kerekedett ki belőle, hisz kicsit jobban örültek a spirituális megvilágosodás kapuját megnyitó, évi csupán egyszer érő fő kulcs lényegnek, mint anno az átlag ember a reggeli kávéjának, pedig már abból is egyesek mekkora rituálét csinálnak….. ;DDD

Honnan jön a karácsonyi rituális ünnep mi az igazi valódi eredete?

A szibériai sámánok a MAI NAPIG ünnepik ezt: pirosba öltöznek fehér szőrökkel vagy fehér foltokkal, fekete csizmában (az annoi nagy hó és sár ellen), amikor begyűjtik a piros-fehér légyölő galóca gombákat, hogy aztán FENYŐÁGAKON tárolják / szárítsák ki (biztos anno régen sokaknál nem tellt asztalra, meg az is amúgy is elég nyirkos és koszos volt és nem akarták hogy alápenészedjen ha sík felületre rakják, vagy hogy rátapadjon a sok por és kosz, s ha a fenyőgaly amúgy is kéznél volt és jó tiszta meg levegőáteresztős is és nem is nyírkos már fél perc után se akkor kezd a kép összeállni ugye, hogy honnan is erednek ezek a fenyőgaly díszek… ;)) ).

Karácsonyi holly wood szent fa Hollywood

Aztán ugye a különböző sámánok természetesen egyéb növényeket is szárítottak / készítettek elő, mint pl. a rossz szellem elűző piros bogyós SZENT FÁT = HOLLY WOOD = ahonnan a HollyWood is ered.. ugye pont teljesen véletlenül ebből lett a fenyő után a 2. legelterjedtebb karácsonyi ünnepi szent növény, a piros bogyós cakkos levelú díszként, hisz ugye nem véletlenül volt a druidák varázspálcája se ilyen fából, mert ezt tartották még olyannak, hogy felerősíti a mentális képességeket és elűzi a rossz szellemeket! Persze ezt se hidd el csak úgy, nézz utána bátran, s akkor majd Neked is kezd összeállni, hogy honnan innen ered igazából ez az egész fenyőfadíszítés és rituálé meg a sok piros-fehér szín a sok zászlóban ős eredetileg…!

Mi a Magyar zászló piros fehér zöld színének valódi eredete?

Aztán a sámán egy zsákba rakja a szintén ugye természetesen teljesen véletlenül pont „PIROS-FEHÉR-ZÖLD csomagoló papírba csomagolt” ajándékait és körbejárja a népeket, hogy szétossza ajándékait házról házra. Szibérában télen (amikor érik a gomba) a hó néha olyan nagy, hogy teljesen elfedi az ajtót, ezért a sámánnak a piros-fehér ruhájában a kéményen / vagy „füst szellőzőn” kell bemásznia a házba, hogy a zsákjából kirakhassa az ajándékokat, ami ha még mind nem elég száraz akkor ugye szintén felfűzik a kandalló fölé kiaggatva, hogy amikor az ünnepre ébrednek addigra a fenyőfa alól szerzett ajándékok mind készek legyenek a kibontásra / beburkolásra (gomba megevésre), ami azért szükséges, mert a szárítással elmegy a mérgező hatásának szinte egésze viszont előhozza a pszichedelikus részét (mert így lebomlik az ibotenic sav muscimollá). ;D
Honnan ered a karácsony?
Persze a sámán is néha segít felfűzni madzagra a gombákat, micsoda öröm és rituálé is ugye karácsonykor a csoportos madzagra fűzés és a madzagra fűzött díszek kiaggatása, kicsit nagyobb öröm mint a közös teázás, kávézás, pedig abból is micsoda rituálét örömködnek egyesek, azonban gondolj bele, hogy ők meg egész évben fagyoskodtak a havat éve aztán évente egyszer meg mindenki közösen jól begombázott és katapultált a külső űrbe széthalucinálva és pszichedelikus módon kapcsolatba kerülve nem csak „az isten fiá”-val, de még az atya úristennel is (ugye aki próbálta ezt mind meg szokta erősíteni, aki meg nem az meg úgy is addig kételkedni fog, amíg nem próbálta ^^ ) 😀

Kereszténység gomba hallucinogén pszichedelikus gombák a keresztenységben

Ez az egész szibériai sámán gombászás és hogy valójában a kereszténység is eléggé a gombázásra alapul (pl. „jézus teste” ostyaevés, hogy isten fiának megevésével kapcsolatba kerülj az istennel az is a gombaevésből ered hisz különben mit keresne a legfőbb guru iránti kannibalizmus a szeretet vallásában.. + van sok keresztény templom aminek pl. a színes üveges mintás ablakain vagy falfestményein mai napig ott a gomba egyértelműen ahogy adják ostyaként vagy imádják istenként, tehát lehet jézus eredetileg maga az amanita muscaria gomba volt és a rómaiak összeollózták csak a sok bölcsességet korábbi pl görög + egyiptomi stb guruktól a bibliába) ez mind nagyon is jól dokumentált és sokan a kormány és egyházi elnyomások ellenére is (pl. gomba illegalizálások) csak azért is a régi hagyományos módon ünneplik meg szent ünnepüket a szent napjukon amikor a szentekkel, magas spirituális lényekkel találkoznak: SZENT = HOLY = holyday = szünnep = „szent nap” angolul.
Jamnes Arthur azt állítja a “Mushrooms and Mankind”-ban, hogy Szent Nicholas, akitől a wikipédia szerint ered a Mikulás neve, ő is valójában egy sámán volt, s talán anno ő volt a leghíresebb fősámán, ezért maradt meg ennyire, hogy tőle ered a Mikulás név.

Mi a mikulás télapó valódi eredete igazából?

A mikulás és a manók meg általában azért kipirult, rózsaszínes arccal és orral vannak többnyire ábrázolva, mert a kipirulás egy tipikus mellékhatása a Fly Agaric légyölő galóca gombának (és NEM a hidegnek, mert attól ugye csak elkékülnének), s nyílván a legelső rénszarvas Rudolf orra is ettől piros, hisz ő a legelső, azaz ő találja meg legelőször a gombát és eszi meg és pirul ki és még az orra is piros lesz a piros gombatúrástól… ^^
Ráadásul még a „Ho, ho, hóó” is eléggé utal a sámán mikulás eufórikus kacajú szétflesselt lelkiállapotára 😀


S észak szibériában ugye a Tunguskai Evenki népek is rénszarvastenyésztők voltak már hihetetlen régen is, mert a rénszarvasok mindennel ellátták őket: Kaja (tej, hús), ruha, házi kellékek (pl. szövetek, bőrök, táskák, zsákok, botok, szerszámok az agancsból és csontokból, stb.), szállítás (ló helyett a hideg miatt), és spirituális inspirációval is: a szarvas volt a fő szent állatuk, és Carl Ruck (a Bostoni egyetem professzora szerint) a rénszarvas volt a sámánok fő spirituális állata, lelki vezezője is, akikkel rendszeresen spirituális kapcsolatba léptek és a nagy „rénszarvas szellemtől” kaptak útmutatást!

Régi karácsonyi üdvözlőkártyák légyölő galócákkal, hallucinogen, pszichedelikus, psylocibin gombákkal, fly agaric mushroom, Amanita muscaria

Node nem mérgező a Fly Agaric = légyölő galóca?
Elég nagy a zűrzavar, mert a világ nagyobbik részén mérgezőnek titulálják jelenleg, viszont a kisebbik részén meg ehetőnek.
Az igazság a légyölő galócáraól azonban az, hogy emberben általában mérhező hatásokat kelt HA frissen eszik (émelygés, hányás, szédülés, zavarodottság) de így frissen megevve is elhanyagolhatóan kevés a haláleset. Viszont ha kiszárítva eszik akkor a mérgező hatások szinte teljesen eltűnnek, a hallucinogén, pszichedelikus hatások viszont nem, hanem ponthogy felerősödnek! (Hja hogy ezért kellett a tűz fölé felfűzni egyből mindet xDD )

Régi karácsonyi üdvözlőkártya légyölő galócával Fly agaric galóca Amanita Muscaria gombával

Arról nem is beszélve ugye, hogy egy tipikusan robotzombivá kondicionált csont-materialistát ha hirtelen pszichedelius hatások érnek akkor még jóhogy elkezd szédülni, meg összezavarodni és azt hiszi, hogy épp meghal a mérgektől meg ilyesmi, hiszen ilyenkor ugye nem épp materiális élményeket szoktak átélni, tehát valójában sok mérges gomba igazából csak pszichedelikus gomba!
+ A légyölő galóca olyan „mérges”, hogy még az azt evett ember vagy állat pisijétől is beáll az ember, produkálja az elszállós pszichedelikus vagy épp berettegős hallucingén tüneteket és ezért anno ezt szibériában is sűrűn gyakorolták, hogy a sámán meg a rénszarvas meg más pisijét itták meg hogy ők is repülhessenek a Fly Agariccal (biztos nem volt elég gomba mindenkinek ^^) és valójában innen ered az angol „Getting pissed” szleng kifejezés is!

Hogyan miért repülnek a mikulás télapó rénszarvasai?

A rénszarvas olyan szinten szereti a légyölő galócát, olyan szinten a kedvence, hogy nem csak imádja felkutatni (így is segítve a sámánt, a hó alól is kikaparja neki messziről), de még azt a hót is meg szokta enni a szarvas, amelyire ő begombázva rápisilt, vagy egy légyölő galócát evett (vagy galócás rénszarvas pisit ivott / gombapisis havat evett) rénszarvas/ember pisilt ha látja! Tehát megeszi a saját pisijét ujra, hogy újra beálljon..!! És az ember látta ezt hogy attól újra elszáll a rénszarvas és ő is rájött erre, hogy így nem csak megspórolják a gombát, de a rénszarvas ugye meg is szűri neki a veséjével, májával és így már nem is mérgező! Tehát nem csak újra bezárták a kört így régen a gombahiány miatt, de ráadásul a mérgező hatását is kiküszöbölték így még a meg nem szárított gombának is, mivel ugye az első rénszarvas (vagy emberi) máj azokat már kiszűrte… ^^
Persze ha felvágjuk a légyölő galócát és megfőzzük, akkor is szintén nem lesz már mérgező hatású és ehető lesz (de ugye a semmi közepén nehéz főzni fél méteres hóban és a rénszarvas alapból nem is tud főzni). Tehát a sámán és a rénszarvasok románca megkezdődött és a Mikulás méginkább elválaszthatatlan lett rénszarvasaitól, hisz ugye amikor -20 fokos fagyban nem tudtál még tüzet se rakni, nemhogy egy nagy fémbödönt magaddal cipelni hogy méregtelenítsd főzéssel a gombát akkor a szó szerinti szánhúzáson kívül is milyen jól jött egy rénszarvas, aki nem csak a legimádottabb kajája miatt kiszagolta, felkutatta és megette a hallucinogén gombát, de még májával egyből méregtelenítette is számodra és így nem kellett hónapokat várni, hogy a nyírkos hidegben kiszáradjon s még 2-3 napot se kellett várni az utazásra, hogy 1 nap legyen amíg hazaérsz, s legalább +1 nap amíg a tűz fölött kiszáradjon a gomba.. Így a rénszarvassal közösen instant volt a „repülés” abszolút mérgező hatások nélkül (és a rénszarvas nem is mérgeződött meg soha, hisz ő már párszázezer évvel ezelőtt óta hozzászokott a repüléshez, nem véletlen a kedvence a légyölő galóca, ígyhát a Mikulás mindig rénszarvassal járt repülni, melyet mindketten nagyon élveztek a kölcsönös (pl. a hallucinogén pisis hóevés véget nem érő oda-vissza szimbiózisa miatt)…. :DDDDD
Ezeket persze csak olvastam a neten, nem ittam még rénszarvas pisit, ugyhogy persze csak saját felelősségre idd más gombás pisáját is! ;D

Hogyan utazza be a télapó az egész világot egyetlen egy 1 nap alatt The Big Dipper göncölszekérrel

Hogyan utazza be a télapó az egész világot egyetlen egy 1 nap alatt?: The Big Dipper = Göncölszekérrel, ahol az északi sarkcsillag az átjáró sok mitológia szerint a magasabb spirituális síkokra, nem véletlenül lakik a télapó az északi sarkon és nem véletlenül kell a csillagot a fa tetejére sem rakni!! Tehát először is ugye 100 évvel ezelőtt óta MINDENKI a lapos földben hitt, amin ugye nincs déli sark, hanem CSAK északi sark van, és akörül forog az egész égbolt, közepénz a mozdulatlan sarkcsillaggal, ahol ugye a föld közepe az átjáró szinte minden mitológia és régi hiedelem, vallás szerint a magasabb ill. alacsonyabb síkok közt. Még az üreges föld hívők szerint is ott van valami dimenzióportál, és az iránytűk sem véletlenül mutatnak CSAK észarka és soha nem délre. Egyesek szerint még az örök élet forrása, meg a szent grál és az élet fája is ott található meg ilyesmi. Tehát igen csak jelentős helyet foglalt el az északi sark már régen is minden mitológiában.
És ha belegondolunk abba, hogy ugye már régóta eme élet forrást, a „világokat összekötő dimenzióportál kapukat az északi sarkról” az ÉLET FÁJA-ként szimbolizálták le már régóta, ami ugye középen van, akkor szintén világossá válik hogy ezért kell a fa tetejére rakni a csillagot, mert ugye a fával meg az élet fáját is szimbolizálták anno már évezredek óta a rituálékban és pont fölötte mindig mozdulatlan a LEGFÉNYESEBB csillag, a sarkcsillag, tehát ha a legnagyobb fénybe és dimenzió ugrásba akarta katapultálni magát a sámán, hogy följebb mehessen a magasabb spirituális világokba akkor nyílván ott kell belaknia valahol önmagát az északi sarkba, a legészakibb, legfényesebb sarkcsillagba, hisz ez az élet fája volt a válasz minden falubeli kérdésére, gondjára bajára, és az élet minden talányára, mely az időn és téren túl vezet, és roppant véletlen módon egy szekér, a göncölszekér folyamatosan ezt utazza körbe….  =))

Pl. a Szibériai sámánok és az Evenki népek is gyakran tettek egy egész fát is be a jurtájukba (a korábban írt szárítóeszközi és asztalterítő funkcióikon kívül) az élet fáját leszimbolizálni, melyet később tüzifaként is fel tudtak ugye használni! És eme szimbolikus élet fát gyakran tették a füst kijárat mellé/alá, hogy lélekben ezen keresztül tudjanak ki-bejönni, s a mennyei ajándékokkal könnyen visszatérni, mert ugye régen sokkal nagyobb jelentősége volt az efféle szimbólumoknak is.

A Sami (Laplander) emberek körében sokszor érezték úgy, hogy valami „spirituális járművön” = spirituális szekéren / szánon is repülnek a „Fly agaric” gombától (Fly = repülni), de az is igaz, hogy valódi szánok elé is fogtak be valódi rénszarvasokat (mint a kutyaszánosok), mert a hideg miatt ló helyett őket használták hidegbírásuk miatt, s ugye a rénszarvas kiszagolja és könnyen megtalálja még a hó alatt is a légyölő galócát, mert az egyik kedvenc eledele (hasonlóan mint a szarvasgomba, amire még mindig számtalan országban disznókkal szoktak menni gombászni, mert még így is olcsóbb mint termeszteni, mert nagyon kényes a gomba). Illetve sokszor úgy érezték a „Fly agaric” légyölő galóca hallucinogén hatása alatt, hogy a nagy rénszarvas szellemmel is mindig szoktak találkozni, és az vezeti őket ( = „húzza spirituálisan szétlebegve a magasabb világokban”)!

Odin 8 lábú lova télapó mikulás karácsonyi rénszarvasaiS elkerülhetetlen módon ugye a télapó sámán rituálé összeolvadt más népek kultúrájával is, mint pl. Odin = Wotan mítoszával (a legerősebb germán + Skandináv istenség), mivel ezen istenségek szintén egy éjszaka alatt szokták körbeutazni az egész földet szekerükkel (csak őket még démonok is üldözték, stb.), s ezen szekerüket egy 8 lábú ló húzta. E hiedelem szerint Odin hajszái közben a 8 lábú lovának a vére piros fehér volt és a hajszától néha apránként kijött a mennybekben replő 8 lábú ló szájából a vére a földre hullva, s ezekből nőttek ki a következő évben a Fly Agaric Amanita gombák. Aztán idővel, ahogy eme 2 db „egy-éjszaka szánon körberepülős” sztory, az Odin-es és a GombaSámános összemosódott így lett a mikulásnak 8 rénszarvasa (a 8 lábú ló miatt), akikkel berepüli egy éjszaka alatt az egész földet.

Lara Darsen is azt írja a “The Psychedelic Secrets of Santa Claus”-ban, hogy a Mikulás égi mágikus szánja, mely körberepíti az egész világon egyetlen éjszaka alatt az istenek „mennyei szekeré”ből is fejlődött ki részben, mely csodaszán megfigyelhető volt sok más mitológiában is pl. Odin, Thor, az Egyiptomi Osiris, stb. s ez valójában szerinte a göncölszekér (ahova lehet spirituálisan katapultáltak a csillagokba a gombáktól vagy én nem tudom). Tehát a nagy mennyei szekéren utazza körbe mindegyik istenféle ( Odin & Wotan, Thor, King Arthur, Osiris stb.) és a télapó is az egész földet egyetlen nap alatt, ami ugye nem más mint a göncölszekér csillagkép a „The Big Dipper”, ami ugye pont egy nap alatt fordul körbe hisz pont „véletlenül” az északi sark fölött MINDIG állandóan ott egy helyben maradó északi sark csillag körül kering a valóságban (azaz a télapó valódi lakhelye körül, az északi sark körül ami ugye a lapos föld szerint a föld közepe és még egyéb pl. üreges föld hívők szerint is egyéb síkok bejárata). Persze ne hidd el, járj utána magad, hogy az északi és germán mitológiában is az isteneket erős kötelékek fűzik a varázsgombákhoz (pl. a Thor pörölyének erelye növeszti a gombákat, vagy a menny állatai, pl. égi rénszarvasok lehulló véréből kelnek ki a piros kalapos légyölő galóca gombák, stb.), de persze Lara Darsen szerint az egyiptomi Oziris volt az első mikulás aki az északi sark körül repülve (akkor ugye mindenki a lapos földben hitt, MINDENKI!!) a fenyőfák alá pakolta ajándékait már évezredekkel ezelőtt, tehát ez az egész évenként 1x-i napfordulós ajándékozás nagyon nem a Szent Miklóstól ered, hanem már évezredekkel ezelőtt kismillió vallás, papi, mágusi, sámáni rend ünnepelte eme napéj egyenlőséget, (s akár a leghosszabb éjjelt és nappalt is), mint pl. az Asterix és Obelixből is híres sámánfőzet készítő, reinkarnáció hívő druidák is, mert ugye akkor kezdtek el meghosszabbodni újra a nappalok, azaz akkor kezdett el újra visszatérni a „több fény” mint sötétség. Az isteni éltető fény ekkor kezdett el újra több lenni mint a sötét, a téli napéjjegyenlőségkor. S a nap, az élet, melyet ugye a varázsgomba hozó sámánok is hasonló rituálé keretében szintén ünnepeltek! =)

FLY AGARIC VARÁZSGOMBA TOVÁBBI HELYEKEN:
– Nem csak a jelenkori díszeken, de régi ünnepi, karácsonyi, sőt még az újévi üdvözlőkártyák is dugig voltak a légyölő galóca gombával mint a jószerencse hozójával!:

Mi a karácsony igazi valódi eredete télapó mikulás honnan ered valójában igazából?
Honnan ered valójában igazából a karácsony mikulás télapó ünnepe?
Honnan ered a télapó valójában eredetileg
Honnan ered a mikulás valójában eredetileg

– Érdekes módon még a késői Viktoriánus Angliában is a kéményseprők tradícionális ábrázolása is egyértelműen Fly Agaric légyölő galóca gombákkal volt, és kismillió korai Karácsonyi üdvözlő kártyán is a kéményseprőket hallucinogén gombákkal ábrázolták, holott eelvileg ugye ennek sincs aztán az égvilágon „semmi alapja”.., pedig így már láthatod, hogy hogyan is lett a kéményseprő is a szerencse ikonja, és miért is kellett anno egy „gomba alakú gombot” megfogni ha láttál egyet, mert csak a gomb(a)fogással együtt működött a szerencse, hiába láttál kéményseprőt, ha nem fogtál gomba alakú gombot akkor tudtad, hogy nem fog működni a szerencséd, annak ellenére se, hogy ugye régen a gombok sokkal inkább gomba alakúak voltak mint ma….  ;D

Régi kéményseprők karácsonyi kéményseprős üdvözlőkártya angliából gombákkal fly agaric

– Druidák vitték tovább Angliába eme psylocibin, pszichedelikus varázsgomba sámán-rítust, akiket az Asterix és Obelix „véletlenül” szintén fehérnek ábrázol egy piros lepellel.

– Super Mario, az egyik legnépszerűbb korai játékban Mario fő feladata a rossz barna gomábkat eltaposni, és a jó légyölő galóca gombákat megenni, amitől sokkal erősebb lesz vagy +1 életet kap tőle ^^

Super Mario bros supermario fly agaric légyölő galóca amanita muscaria gomba

– Hupikék Törpikék: Törpapa is ugye TÖK véletlenül van pont ő egyedül piros ruhában, aki a falu sámánja (mert mindig valami kotyvasztással, sámánfőzettel oldja meg a dolgokat) és az is véletlen, hogy pont egy világos pöttyös piros kalapos fehér szárú gombában lakik (pedig minden más törp fehér ruhát visel és a többiek vagy nem is pöttyös és nem is piros kalapú gombákban laknak..!!) ^^
– Kismillió egyéb gyerekmese, mese, mítosz, gyerekjáték és történet lényegi eleme!

Gomba játékok gombás gyerekjátékok mesék mesefigurák játék gyerekeknek gombával

+ ÉRDEKESSÉGEK:

Amúgy már a többedik USA államként 2022.11.07-én megszavazták többséggel és így USA Colorado állam is legalizáltTA a hallucinogén gombákat a választásokkor MÁR, és nem az első ilyen állam ez ott se! És pl. Portugáliában is legális meg sok helyen már ez az új következő trend miután már a fű évek óta legális USA államok és a világ többségében ugye, mert egyre több orvosi tanulmány mutatta ki, hogy a pszichedelikus gomba is gyógyít és jó a mentális egészségre SŐT a munka hatékonyságára is (már csomó ilyen orvosi kutatásos eredményes cikket magyarra is fordítottak!!! ;P


FILMEK:

– Az előadás (1970) = Performance (1970): Mick Jagger + James Fox. Jagger egy roksztárt játszik aki a gengszter Fox-nak bemutatja a gombák (pl. légyölő galóca) sámánikus használatát és a vele járó egyéb valóságokat.
http://indavideo.hu/video/Az_eloadas_1970_-_Teljes_film
– Alíz Csodaországban egyes feldolgozásaiban amikor a „füstöt” pöfékelő bölcs hernyó utmutatást ad neki, azis véletlen pont egy varázsgombán ül..
– Az összes Asterix és Obelix rajzfilm és filmben..

ZENÉK:
– Amanita Muscaria The Magic Christmas Mushroom (képekkel)
https://www.youtube.com/watch?v=dY0D6-JqsvY
– Why Do Santa’s Reindeer Fly?
https://www.youtube.com/watch?v=cG3UPsC90so

Mikulás díszek télapó dísz ünnepi karácsonyi dekoráció ötletek

MÉG TÖBB MIKULÁS / TÉLAPÓ + LÉGYŐLŐ GALÓCA GOMBA DEKORÁCIÓ:
Még vagy 200 képet fel se raktam gépemről, amit kigyűjtöttem, de majd később, addig is itt is van jópár:
http://www.ebay.com/cln/pinkstonewoman/amanita-muscara-ornaments/67323058017
https://www.pinterest.com/pin/393502086161739976/
http://www.truthsayer.info/santa-shaman-much-much-much/
http://www.myccmparty.com/12023/mushroom-christmas-ornaments.html/beautiful-design-ideas-mushroom-christmas-ornaments-plain-the-spiritual-origins-of-santa-claus-sagacious-mama
http://www.parenting.com/shop/xmasornamentsworld-glass-mushroom-with-face-christmas-tree-ornament-white-and-red-p58406d6df7e96a43f0a355229f4734da.html

KÖNYVEK:
– Dana Larsen, “The Psychedelic Secrets of Santa Claus”
– James Arthur: Mushrooms and Mankind
– John Marco Allegro (1970): „The Sacred Mushroom and The Cross”
– Bill Palmer: Santa Claus – Saint, Shaman & Simbol
– Phyllis Siefker: Santa Claus, the Last of the Wild Men
– Terrence McKenna: Food of the Gods: the Search for the Original Tree of Knowledge A Radical History of Plants, Drugs, and Human Evolution
– Jerry and Julie Brown: The Psychedelic Gospels: The Secret History of Hallucinogens in Christianity
– Dr. John Rush: The Mushroom in Christian Art + Entheogens and the Development of Culture
– Dr. Carl Ruck: Mushrooms, Myth and Mithras + Entheogens, Myth, and Human Consciousness

REFERENCIÁK:
Dr. John Rush (Antropológus: Sierra egyetem / főiskola PhD.-s professzora )
Dr. Carl Ruck (a Bostoni egyetem PhD.-s professzora)
Eredeti vágatlan Dr. Rush + Dr. Ruck interjú
– Douglas Main of Live Science
– Donald Pfister (Harvard Egyetem biológusa)
– http://www.atlanteanconspiracy.com/2008/09/santa-claus-magic-mushroom.html
– https://inhabitat.com/santa-and-the-shrooms-the-real-story-behind-the-design-of-christmas/
– http://feralhouse.com/the-influence-of-psychedelic-mushrooms-on-christmas/

http://www.pot.tv/video/2015/12/18/cannabis-culture-news-live-pothead-jesus-mushroom-santa/
http://christianobserver.net/santa-claus-the-magic-mushroom/
http://www.collective-evolution.com/2014/12/07/did-magic-mushrooms-send-santa-his-reindeer-flying-investigating-pre-christian-santa-folklore/
http://feralhouse.com/the-influence-of-psychedelic-mushrooms-on-christmas/
http://realitysandwich.com/321091/santa-the-%E2%80%A8reindeer-shaman/
https://www.shamanicevolution.org/writings/shaman-claus-the-shamanic-origins-of-christmas
https://www.bewellbuzz.com/featured/fascinating-origins-christmas/
https://peoplestrusttoronto.wordpress.com/2014/12/25/a-merry-mushrooms-from-shaman-santa/
http://entheology.com/features/scientifically-proven-religious-experiences/
https://integralchurch.wordpress.com/2012/11/11/the-sacred-mushroom-john-allegro-and-the-fertility-cults/
http://nightflight.com/john-allegros-1970-book-the-sacred-mushroom-and-the-cross-was-jesus-actually-a-magic-mushroom/
https://www.iamshaman.com/amanita/resurrection.htm
https://mysteryoftheiniquity.com/2014/12/24/a-wink-of-his-eye/
https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/atlantean_conspiracy/atlantean_conspiracy45.htm
https://www.quora.com/Was-Santa-Claus-a-mushroom

http://realitysandwich.com/238049/shaman-claus-the-shamanic-origins-of-christmas/
http://www.npr.org/2010/12/24/132260025/did-shrooms-send-santa-and-his-reindeer-flying
http://www.livescience.com/42077-8-ways-mushrooms-explain-santa.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Evenks

http://www.dosenation.com/listing.php?id=5514
http://sagaciousmama.wordpress.com/2010/12/18/the-spiritual-origins-of-santa-claus/
http://www.shamanswell.org/shaman/siberian-shamanism-origins-santa-claus-reindeer-pine-trees-and-mushrooms
https://www.youtube.com/watch?v=JDh7W4oGxAs
movie „The Pharmacratic Inquisition” for more information about how Santa may likely be the Siberian village Shaman and the Amanita’s connection with Christianity.

2 FŐ HATÓANYAG:
– ibotenic sav (mérgező hatások, amik szárítással + [pl. fél órányi] főzéssel elkerülhetőek)
– muscimol (pszichedelikus hatások)
+ 1 kis bónusz hatóanyag még a DMT is, de csak elhanyagolhatóan kis mennyiségben
Az ibotenic sav bomlik le muscimollá szárításnál.

ADAGOLÁS:
1-3 db SZÁRÍTOTT gomba = 1 utazás (a rénszarvasokkal xD )
Elszívva is fogyasztják egyesek, de úgy sokkal enyhébbek a hatások (habár pot puri formájában legálisan is kapni lehetett a gomoában Magyarországon is, és aki próbálta aszerint is „repülősebb” mint a sima pot puri..)

Tehát elég szomorú, hogy sokan azért ábrándultak ki a karácsonyból, mert eme alapvető igazságokat nem ismervén a karácsonyt immáron csak a vásárlás és erőltetett költekezés és kapzsi materialisztikus őrületének tartják, és nem értik az egészet, hogy mi köze is lenne a valódi szeretetnek és megértésnek az egészhez, azonban ím már láthatják ők is, hogy a karácsony valódi szelleme igazából nem a fizikai tárgyak ajándékozásából, hanem a legszentebb önismereti tradíciókból, spirituális útmutatásokból és lelki ajándékokból és a valódi isteni szeretetből ered amit a földön csak át tudtak élni, mert mindenki meg szokta ezeket megtapasztalni a pszichedelikumokkal, főleg egy sámánfőzet alkalmával, mely anno nem csak varázsgombát tartalmazott, de még 2 sokkal erősebb „tudattágító” anyagot is, amelyek egyike sok mindennapi termék része, mint pl. a kávéra se véletlenül vannak oly sokan rászokva, de ez ugye már egy újabb sztory… Addig is kellemes begombázást és boldog karácsonyi tudattágulást kívánok a sámán Mikulás vezetőtökkel! =DD

 

 

 

+ Vicces Karácsonyi Képek + Videók:
Vicces Karácsonyi Képek + Videók

 

 

+ Őrült Keresztény Képek + Vicces Videók + Bibliai Idézetek:
Őrült Keresztény Képek + Vicces Videók + Bibliai Idézetek

 

 

 

+ Sámánfőzet mozifilm mix ^^
Sámánfőzet mozifilm mix

 

+ AYAHUASCA SámánFőzet Utazás:
AYAHUASCA SámánFőzet Utazás

 

+ Atlantiszi Sci-Fi High-Tech FőHadiszállás vs. SámánFőzet:
Atlantiszi Sci-Fi High-Tech FőHadiszállás vs. SámánFőzet

 

+ Indián Békepipa + Sámán Mágus Utazás
Indián Békepipa + Sámán Mágus Utazás

 

+ Sámánfőzet film részlet:
Sámánfőzet film részlet

 

+ Kung Fu Panda: Sámánfőzet Hatás = Tisztelet + Pozitív ÉnKép:
Kung Fu Panda: Sámánfőzet Hatás

 

+ Pénz Démon vs. Természet Sámán:
Pénz Démon vs. Természet Sámán

 

 

+ Sámán Főzet Utazás:
Sámán Főzet Utazás

 

 

+ AYAHUASCA Sámán-Főzet Animációs TanMese RajzFilm:
AYAHUASCA Sámán-Főzet Animációs TanMese RajzFilm:

 

 

+ Túl Spirituális Informatikus IT CégVezető Főnök:
Túl Spirituális Informatikus IT CégVezető Főnök

 

 

 

 

+ Rengeteg hasonló Sámánfőzet film részlet van még amúgy a releváns kategóriák alatt! 😉

 

 

+ IGAZI SÁMÁNFŐZET
SÁMÁNFŐZET

 

 

 

 

+ Megvilágosodott UFO Sámánok: Hogyan kell harmóniában élni a természettel ?:
Megvilágosodott UFO Sámánok: Hogyan kell harmóniában élni a természettel ?

 

+ A Legjobb MoziFilmek Modern CSODÁKRÓL – CSAK Igaz Történetek Alapján:
A Legjobb MoziFilmek Modern CSODÁKRÓL – CSAK Igaz Történetek Alapján !

 

+ A TOP 5# Önfejlesztő, Önismereti PC Játék:
A TOP 5# Önfejlesztő, Önismereti PC Játék

 

+ Hogyan lehet 3. szemmel látni?:
Hogyan lehet 3. szemmel látni?

 

+ Hogyan lehet természetfeletti képességeket kifejleszteni?:
Hogyan lehet természetfeletti képességeket kifejleszteni?

 

 

+ Ha érdekelnek hasonló önfejlesztő mondanivalós videók, akkor heti hírlevélben is kaphatod mindig a legújabbakat, kiemelteket és véletlenszerűeket is örökké ingyen HA a másik weboldalamon beregisztrálsz ÉS azután +1 kattintással jelentkezel az ingyenes vicces önfejlesztő képzés csodára! 😉+ Bónusz önismereti dokumentumfilmek

+ Ha érdekel még a vicces egészség téma akkor nézelődj olyan őrült kategóriák közt, mint pl. a járvány vírus, orvos, beteg, wellness, jóga, vegetáriánus, vega / vegán, egészséges táplálkozás / diéta vagy bármely hasonló kategóriák (pl. BIO, sport, kövér, meditáció) METSZETÉRE keress rá a lentebbi kategóriaszűkítővel! 😉


+ Komolyabb videók, dokumentum filmek az egészségről

🙂

Eme őrület KATEGÓRIÁI:
2 értelmű jelentés · 2D mese, rajzolt rajzfilm · 3 értelmű jelentés · 4D · ajándékok · álcáz · állatok · angyalok · átver · ázsiai · bölcsesség · család · csoda · csoport - közösség - hálózat · dimenzió · divat · dokumentumfilmek · drog · egészség · életérzés · életrajzi · elme · élő szereplős, színészek · érzelmek · érzelmi IQ ! · extrém fura · fantasy · FELIRAT: Angol · FELIRAT: Magyar · FELIRAT: Nincs · felismerés · fless · földrajz, kontinens, terület, tér, föld , kert · forog · gomba · gyors, hirtelen, sebesség · hallucináció · HANG nyelve: NINCS = akár nyelv nélkül is érthető · HANG: Angol · HANG: Eredeti Magyar · HANG: MAGYAR (szinkronizált, eredeti magyar, vagy nyelv nélkül is érthető) · Hogyan? · Hollywood · hosszabb cikkek · időutazás · igaz történet alapján · igazi valós történet is lehetne · illúzió · interjú · írás, könyv, nyomtatás · Isten · istenkirály szinonímák · jármű · Jézus / keresztény · · jóga · kaja + evés + főzés · karácsony · karma · képek · képregény · képzés, tanfolyam, tanulás · Kiemelt · Kiemelt ! · Kiemelt ! ! · Kiemelt ! ! ! · komoly / mondanivalós · középkor · kreatív · lélek · logika · LOL · médiamanipuláció · meditáció · megoldás · megvilágosodás · mémek · menny · mester, guru, vezető · metaverzum / több szintes / virtuális valóság · misztikus · mítikus lények · múlt · művészet, költészet, irodalom, vers · nem vicces · növény · nyugalom, béke · ókor · okos · olvasás · OMG · önismeret, önfejlesztés · orosz · őrült · ŐsMagyar · ötlet · otthon · paradoxon lehetetlenség, túl bonyolult · párkapcsolat · portál- átjáró · profi · pszichedelikus · repül · rezgés, frekvencia · ROTFL · sámán · SámánFőzet · spirituális, ezotéria · szép · szimbólum, jel · sztereotípia · táplálkozás, diéta · tél · terápia · természet · természetfeletti képességek · titkos, rejtélyes, titok · történet · trend · tudat · tűz · TV · UFO · ünnepek · űr · utazás · vallás · váratlan meglepetés · varázslat, mágia · vásárlás · videók · vizualizáció · wellness · WTF · Zenés / Zene is

Véleményeds to A Mikulás egy pszichedelikus hallucinogén gomba hozó sámán! Honnan ered a karácsony? Mit ünneplünk Karácsonykor valójában? A karácsony igazi eredete!

Mond el hogy tetszett

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük