márc 11, 2024
2313 Views

KészPénz Vs. Kriptovaluták

Written by

A fenti vicces kriptovaluták vs készpénz videó részlet melyik filmből van kivágva pontosan?

( Ha netán nem látnád akkor frissíts és várj +10 másodpercet ! )

 
 


TEHÁT AKKOR MOST

KÉSZPÉNZ vagy KRIPTOVALUTÁK ? ! ?

SOKAN KEVERIK A CENTRALIZÁLT ePénzeket a valóban decentralizált kriptovalutákkal, ezért különbséget kell tenni a centralizált, „félig” centralizált, és valóban decentralizált elektronikus pénzek és kriptovaluták közt. Ezt aki nem programozó úgy se fogja felfogni, ugyhogy csak a lényeget írom le a VALÓBAN decentralizált kriptovalutákról:


A LÉNYEG:

– A CBDC állami ePénzek a kriptovaluták ELLENTÉTEI ! A decentralizált kriptok NEM centralizált állami internetes pénzek így a CBDC epénzek egyik problémája se merül fel az IGAZI kriptoknál mint pl. centralizált cenzúra, önkényes pénzletiltás, idióta feltételek vagy inflációs nyomás stb.. EGYIK SINCS a kriptoknál, már ami valóban igazi, azaz tényleg decentralizált rendes kripto és nemcsak „félig” decentralizált..!!!


„Titkos és főleg a bűnözők használják?” PONT FORDÍTVA!:
A sok agyas diploma dínó megint fordítva ül a lovon, mert valójában a kriptovalutők döntő, NAGYON döntő, tényleg DÖNTŐ többsége full nyilvános, és abszolúte opensource FULL publikus a legapróbb részletekig és abszolút köznyílvános az összes mindenki összes tranzakciója és az összes programkód is és MINDEN a lehető legrészletesebb a lehető legnyilvánosabb módon (mint pl. a bitcoin, ethereum, solana, stb esetében is) tehát a sok bűnöző ponthogy ezért NEM ezeket használja, hanem inkább a készpénzt és a központi banki rendszereket mert ott tudjak rejtve mutyizni a dollárokkal és korrupcióval, de egy teljesen nyílvános pénzügyi könyvelésben kicsit se és 1 decentralizált számtek rendszert korrupcióval se lehet lefizetni se feltörni vagy ilyesmi, tehát ezért használják a decentralizált rendszereket FŐLEG a tisztességes emberek és a legtisztességesebb rendszerek, mint pl. fair trade, opensource, nyer-nyer fair közösségi dolgok és már összes nagy mamutcég is, míg a terroristák NEM ezen kriptokat használják hanem inkább korrupt állami bankrendszereket vagy a készpénzt (vagy netán titkosított kriptokat, de ugye mivel azok max 1%, ezért már megdőlt a fő érv hogy „a kriptokat főleg bűnözők használják” vagy hogy „főleg nekik kedveznek” elavult őskori diplomás tévképzetek, stb, mert ennyi erővel minden a bűnözőknek dolgozik „főleg”, pl. az áram is, csak mert azt is 1%-ban bűnözők használják..), és ennyi erővel a levegőt is tiltsuk be mert az is „több kárt okoz mint hasznot” mivel a bűnözők is a levegőből élnek” stb.. tehát a hasznosság, kártékonysági arány 1% vs 99% itt is pont fordított mint a sok agyas idióta kókorszaki múltban élő számtek analfabéta idióóta nyugger hitte sokáig mert ugye 1 rendes kripto opensource és NEM egy titkosított állami ePénz CBDC…!!!!!


„Meghackelhető” ?: A fenti kisvideóból talán azt üzeni a centralizált hatalmi rendszer, hogy „jajj a kriptok meghekkelhetőek” de mégis minden programozó aki valóban ért a technológiákhoz mind egyöntetűen és egyértelműen állítja a legnagyobb bizonyossággal, hogy a decentralizált blokkláncoknál jelenleg nincs biztonságosabb rendszer (pont ezért is terjednek ennyire, nézd meg bármely IGAZI szakértő mit mond, nem véletlenül használja őket már MINDEN mamutcég..!!)! S talán majd pár év múlva ha kontinensek fognának is össze quantum szuperszámítógépekkel meghackelni, már arra is számtalan megoldást fejlesztettek ki (pl. 2.0-ás meg „3.0”-ás quantum rezistens kriptokat, stb). Magyarul:


BIZTONSÁGOSABB mint bármely más pénz, még a készpénznél is biztonságosabbak HA értesz hozzá és jól tárolod (azaz pl. nem egy centralizált tőzsdén vagy windowson, hanem linuxon egy saját privát kulcsos tárcában, vagy net nélküli gépről generálva a tárcát stb). Tehát:


– Amikor „meghackelték / ellopták” az MIND KAMU HÜLYÍTÉS, mert a sok számtek analfabéta NEM-programozó mindig azzal riogat hogy mintha maga a decentralizált technológia lenne sérülékeny és mintha azzal lenne a probléma, de valójában SOHA nem azzal volt a probléma és valójában SOHA nem a decentralizált rendszereket hackelték meg hanem csak az arra épülő CENTRALIZÁLT rendszereket mint pl. tőzsdék vagy centralizált tárcák (mert a sok hülye azt se tudja mit a különbség egy privát kulcsos pénztárca és egy centralizált tárca közt), tehát amikor ellopták bárkinek a kriptovalutáját akkor valójában SOHA nem a blokkláncot törték fel hanem pl. az operációs rendszerét (ellopva a privát kulcsot) vagy egy olyan centralizált szolgáltatást amin tárolták a privát kulcsokat (pl. tőzsdét) vagy ilyesmi. Magyarán aki windowsról vagy iphoneos, androidos okostelefonról kriptovalutázik annak el tudják lopni a pénzét HA nagyon ügyes hackerek támadják de aki nem hülye annak akkor se tudnák ellopni a pénzét vagy tönkretenni a decentralizált kripto hálózatot ha összes ország összefogna ellene összes létező hardver eszközükkel ÉS emberi  ÉS minden erőforrásukkal. Tehát ha pl. offline linuxon generáltál egy privát kulcsot amit utána elásol a kertben vagy megjegyzel és sehova máshova nem mentetted le akkor teljesen biztos lehetsz benne hogy a rajta lévő pénzed a világ összes világállama és legprofibb szakértőinek milliói és szuperszámítógépek hálózata se tudja majd feltörni vagy ellopni (ha valóban egy normális decentralizált kriptot tárolsz a kulcsoddal és nem valami centralizált fost, ami csak decentralizáltnak álcázza magát..!!)!!!!


– KATASZTRÓFÁK ESETÉN: pl. ÁRAMKIMARADÁS, ATOMHÁBORÚ ???:
A sok idióta birka számtek analfabéka megint fordítottan látja a dolgot itt is, mert azt hiszi hogy a készpénz ezért is jobb, holott valójában NEM. Több ok miatta is sokkal biztonságosabb egy igazi=decentralizált kriptovaluta nemcsak a hagyományos bankrendszerekhez de még a készpénzhez képest is még a legkritikusabb helyzetekben is:
– Egy háborúban sokkal esélyesebb, hogy lebombázzák egy egész ország infrastruktúráját (=energiahálózatát s így banki rendszerét is) minthogy minden egyes decentralizált számítógépet kiiktassanak az összes kontinensen, mert egy igazi decentralizált rendszer sokezer számítógéppel működik minden egyes kontinensen és ha csak 2 db számítógép marad meg 1 atomháború után akkor abból is fel tud újra állni TELJESEN sérlülésmentesen és TÖKÉLETESEN PONTOSAN ugyanaz a decentralizált rendszer mindenféle pénzvesztési hiba nélkül, mert pont ez a lényege a decentralizálásnak, ezért is terjed mert olyan mint pl. 1 hologram vagy az agy, azaz részegben az egész és minden gép ugyanazt tudja és csinálja és bármennyire is csonkítsák meg a hologrammot abban még mindig ott lesz az egész és újra kivehető belőle tökéletes részletességgel a legkisebb csonk darabból is minden és működik ugyanúgy „teljes képként”. Ezért terjednek annyira a kriptok, mert aki programozó az érti is ezt és nem csak elhiszi. Tehát magyarán annak semmi esélye nincs még egy atomháborúban se hogy szó szerint minden egyes számítógépet lebombázzanak a pl. 100 000 közül a világ összes kontinensén (mert valahol tuti túlélné 1-2 db) s így még egy atomháború után is megmaradna mindenki pénze, DE annak már jóval nagyobb az esélye hogy lebombáznak centralizált hálózatokat, központosított szerverparkokat, állami gépházakat, infrastruktúrákat vagy a kertedben elásott készpénzes ládikádat hiszen ugye egy igazi világháborúban országokat tarolnak le de még ha 2 kontinens is kifingik egy fullos világháborban az akkor is csak 2 kontinens és nem pedig 6 kontinens és ugye sok készpénzt még bőrödbe se tudsz normálisan elvinni bárha mert háborúban ellopják a lázadó migránsok, elázik az esőtől, elkobozzák a határon az állami dolgozók mert nem bírnak utánanézni hogy honnan van, stb stb stb. tehát egy minimális pl. kistáskányi készpénz még jó persze sok mindenre de az igazi vagyont ha háborúban készpénzben akarod kimenteni akkor annak is jóval nagyobb az esélye hogy elinflálódik a háborúban álló országot pénzneme minthogy egy decentralizált hálózatot kifingassanak, tehát ha valóban háború törne ki akkor esélyesebb egy raksi a házadra hogy elfüstölje összes készpénzed minthogy feltörjék vagy ellopják vagy elinflálják a kriptodat HA nem hülye vagy és értesz hozzá és jól tároltad jó fajta kriptokban eloszlatva (kockázatot porlasztva stb)..

+ És az áramkimaradás?
Sok idióta nem tudja hogy rengeteg kripto van ami internet és áram közművek nélkül is tökéletesen működik (pl. full csak okostelefonokról), pont olyan formán ahogy az internet nélkül is működő chat appok is nem véletlenül terjednek, tehát bőven van olyan technológia amiről el se fogod hinni, hogy valóban létezik, DE mivel ez már túl magas szint a sok őrült birkának ezért beszéljünk a legtöbb „szokásos natúr” meg 1.0-ás „őskori kriptovalutáról” mit történne ezekkel áram nélkül ha te nem a legmoderbenn csudi „netmentes kriuptokkal és decentralizált OFFline megoldásokkal”  biztosítottad be magad hanem csak 1 átlagos lúzer vagy aki csak a natúr régi kriptokat vette és hopp elment az áram 1 háború miatt: Hopp, na akkor mi van? Ez teljesen attól függ mennyi időre megy el az áram:

Rövidtávú áramkimaradás esetén: max 1-2 nap:
Ilyenkor nyílván hasznos egy kis készpénz „aprópénznek”, de mivel a teljes vagyonod így is úgy is megmarad ezért eme szinten igazából szinte mindegy hogy milyen módon tároltad a vagyonod nagy részét (banki, epénz, kripto, készpénz, tárgyak, ingatlanok, stb, bármi) tehát aki a készpénzt előnyben részesíti az általában csak a kisebb válságokra készül, mert az igazi izgi még csak ezután jön, mert nézzük meg mi szokott történni ha:

Hosszútávú áramkimaradás:  több hónap:
Sokan azt hiszik, hogy ilyenkor is a készpénz győz a készpénz vs kriptovaluták vs banki pénzek csatában de csak azért, mert túl szűklátókörű offline dinoszauruszok, mert nézzük is meg ilyenkor mi minden MÁS is szokott még történni egy hosszútávú áramkimaradás esetén?? Mert ha valóban lenne ilyen valaha akkor elég esélyes hogy az lenne, mint ami azokon a helyeken volt, ahol ez valóban meg is történt mint pl. afrikai gigaállamcsődök vagy a frontvonali helyzetek közelében. Mert egész egyszerűen máshol NEM TÖRTÉNHET ILYEN, csak a legnagyobb háborús és államcsődök esetében, különben 1-2 héten belül mindenhol visszaállították már rég az áramot és a netet is és a világkormányt akaróknak se érdeke 3 hónapnál további áramszünetet tartani teljes kontinenseken, mert egyszerűen ők digitális diktatúrát akarnak és nem pedig sötét középkorit, tehát lehet majd ráilyesztenek pár országra pár hetes áramkimaradásokkal hogy kontrollra bírják és a sok agyhalott mindentől halálrarettegi magát de aki nem hülye az látja hogy ha 2-3 hónapnál is több időre megy el az internet akkor eme dolgok lehetnek:

– Kihalt már mindenki 1 atomháborúban és akkor már úgy is mindenki meghalt a kontinens tektonikus lemezszakító bombáktól és vegyifegyverektől és az azokt követő természeti katasztófáktól tehát tökmindegy milyen módon tartottad  a pénzed.

– Jobb esetben csak pont a te országot lett a frontvonal egy „natúr” 3. világháborúban, azaz ahol még nem használnak atomot és max 2-3 kontinens megy rá de nem az összes és még „van hova menekülni ahol van áram és internet” ilyenkor mi szokott történni? Nézd meg pl. szomszéd ukrajnát és képzeld el hogy vajon hogy volt érdemes tárolni a pénzüket azoknak akik PONT a frontvonalon laktak??
Mindenkinek megmaradt a pénze kivéve annak akinek lebombázták a házát és ott tárolta értékeit készpénzben, aranyban, vagyontárgyakban, azaz centralizált módon nem pedig decentraliztáltan.
Hiába ment is el az áram pár napra, mindig volt 1-2 óra internet naponta még a frontvonalakon is, tehát onnan is tudnak „bankolni” kriptovalutákkal is (amit ugye bármikor át tudnak válrtani bármire pl. készpénzre is bárhol bármelyik hagyományos ATMből kivéve is!!), VISZONT aki készpénzben tartotta annak ugye befigyelt a 2-3x-os kajainfláció stb, mert egy háborús vagy államcsődös válságban ugye nemcsak az áram megy el néha hanem a pénzed 2/3-ada is egyből füssté válik simán az infláció által, tehát aki KPban tárolta az lehet örül hogy ‘jajj de biztonságban vagyok a készpénz miatt’ azonban lényegében elszegényedett amíg a kriptok meg csak megszokszorozódtak és ha nem merne várki kriptoban rizikóztatni akkor azokból is van mindenféle pl. arany értékéhez kötött, állami pénzekhez kötött, részvényekhez stb bármihez kötött ha valaki pl. a svájci fankot értékállóbnak találja vagy az aranyat akkor nem kell cipekedni 7 tonna aranyat a lebombázott frontvonalon hogy kifosszon mindenki hanem 2 kattintással kriptoval is meg lehet oldani, és ráadásul INSTANT hisz ugye ha kitör egy háború néha pikpakk olyan gyorsan pörögnek a dolgok hogy pl. nagyon nem mindegy hogy 1 hetet kéne várni hogy a bankoddal megkonzultálhasd hogy pl. mibe kéne raknod és hogy személyesen is aláírd meg minden hülyeség hogy hogy variálják a befektetők a tőkédet vagy bármi, ha pl. 2 napod van csak arra hogy pl. az ingatlanod értéke le ne zuhanjon a felére vagy az infláció miatt a befektetéseid értéke instant be ne dőljenek, mert ehhez még az onlin banki rendszerek meg szokásos bármilyen „profi modern” befektetési formák és értéktárolási online megoldások is egyszerűen TÚL LASSÚAK mert mindig kell egy ember aki leokézza, egy valódi dolgozó ember aki a munkahelyén foglalkozik az ügyeddel de CSAK nyitvatartási időben ami ugye egy háborúban nagyon esélyes hogy pl. elvitték katonának, megölték a migráns lázadók vagy bármi és pl. nem tart nyitva a bankod se jópár napig, vagy legalábbis az az irodája nem elérhető ama szolgáltatásaival ami pont a frontvonalban van vagy az államcsődös városban, tehát nemcsak a készpénzhez de az összes régi szoksásos dolgohoz képest is jóval egyszerűbb és biztonságosabb és jobb és gyorsabb megoldás a kripto mert ahhoz bőven elég egy internet és nem arra kell várnod hogy „újra visszaállítság az egész ország gazdaságát” vagy legalább a saját városod ipari vagy banki infrastuktúráját hanem bőven elég ha csak egy minimális pl. napi 1 óra internethez tudsz jutni, vagy legrosszabb esetbe elutazol 2 órát a frontvonaltól messzebbre ahol már van internet és 1 laptoppal már is teljesen úgy bankolsz kriptoval ahogy akarsz (s max a pici azért hasznos készpénzedből fizetsz valakit akinek van”műholdas nete” vagy elmész egy állami segélyhelyre ahol azért adnak wifit vagy bármi) és egy óra alatt kész máris mindent megoldhatsz 2 kattintással (és pl. el tudod kerülni a 10x-es inflációt pár óra alatt is), mert egy hosszú igazi áramkimaradás esetén is azért mindig van valami megoldás arra hogy nethez juss legalább egy kis időre tehát az értékeid bőven nagyobb biztonságban vannak decentralizált kriptokban még így is mint bármilyen szokásos bankrendszerben (aminek központi szervereit ugye legombázhatják stb) és még a készpénzhez képest is hisz láthatod milyen fosztogatás és korrupciuó és migráns sáskajárás van az államcsődöknél és a frontvonalban stb. mert ahol nem ez megy ott egyszerűen biztos hogy nem lesz sok hónapos áramszünet.. Tehát a sok idióta azt hiszi hogy a készpénz majd önmagában megoldja azt hogy sok hónapos áramszünet esetén majd tök jól el legyen de nem gondol bele hogy csak akkor lehet sok hónapos áramszünet ha közben jönnek a cigányok meg a migráns sáskajárás és hiába venné meg ő a gazdától a készpénzel a kaját mert egyszerűen áram nélkül NEM tud fennmaradni a gazdaság és mivel a többség szegény ezért lázadni fog a túlélés érdekében akár ölni is de lopni tutu ellopnak majd mindent (ahogy a venezuelai válság beszámolókból is látni minden lakásba is betörnek stb) tehát teljesen hiába lesz nálad a készpénz ha azonnl ellopják migránsok vagy cigányok amikor kimész az utcára és még a házadba is betörnek ellopni az aranyat ugyhogy arról már ne is beszéljünk hogy az összes állatot és gyümölcsöt is el fogják lopni a farmokról stb, tehát szó szerint egy mad max állapot van akkor amikor nincs sok hónapig áram uigyhog ilyenkor vajon mire mész azzal? mit veszel a készpénzedből hol?
Senki nem fog érte adni mert nem lesz semmije mert mindenkit kifosztanak mert csak annak lesz bármije aki hadsereggel is védi a területeit stb de átlag embernek esélye sincs kb ilyen szituban tehát sokkal értelmesebb ha pl. elmegy pár országgal arrébb ahol van internet és nincs anarchia posztapoklaptikus pokol és akkor oda ugye hogy viszi ki a fizikai értékeit meg hagyományos bankrendszerét? A készpénzét útközben ellopják,  és ha kocsival megy azt is ellopják, megölik érte és a közutakon meg olyan dugó lesz hogy fel se fogja a sok birka hogy kocsival meg biztos nem fog tudni átmenni a határon és húzibőröndbe ha viszi a sok készpénzt meg aranyat hát sok sikert hogy mennyi eséllyel tud majd annyi pénzt átvinni bárhova hogy ott legalább 1 házat tudjon belőle venni, tehát a készpénz tök jó de max 1 kisbőrödnyi mennyiségig és csak akkor ha nem az összes vagyonod max annak a 10%-a mert ha ellopják akkor semmid se marad és főleg ha gyorsan kell menekülni mert bombariadó vagy raksitámadás stb akkor ugye mire jó a készpénz meg arany vagy bármi? Mire előkotorászod addigra véged és meghaltál.. tehát ha államcsőd van pl. és menekülni kell migránsok elől vagy harcolni az életedért akkor ugye sokkal esélyesebb hogy arra is fel kell készülnöd mi van ha egy szál faszba tudsz csak életbenmaradni az összes értéked nélkül (mert pl. lebombázták házad vagy ellopták a terroristák stb) és ilyenkor hiába mész át másik országba ott még a bankszámládat se tudják visszaállítani hisz lehet a személyi igazolványt is ellopták tőled de ha nem akkor se tudnak átutalni önkényesen más bankokból és jó esetben is sok hetes herce hurca után talán túl tudod élni de addigra meg az infláció miatt úgy is elfogyna a vagyonod… Tehát a legszélsőségesebb esetekre is a kriptovaluta a megoldás hiszen elég megjegyezni hozzá egy jelszót és bármilyen hatóság vagy papírok nélkül is instant hozzáférhetsz bárhol bármikor bármennyire is 1 szál faszban tudtad csak túlélni. És ha nem tudnád megjegyezni a jelszót akkor is valahogy megoldható hogy egy könnyű jelszóval is hozzáférhess amit meg tudsz jegyezni vagy előkotorászni a netről valahogy bárhonnan stb, tehát értelmes ember ha 3. világháborúra készül akkor úgy oldja meg hogy 1 szál faszban ha elviszik terroristák túsznak vagy állam katonának kényszersorozással és utána már csak tiszán tud menekülni és másik ország börtönében sínylődik léveket vagy bármi és közben lebombázzák mindkét kontinest stb és minden állam becsődöl neki AKKOR IS MILLIÓI maradnak amint internethez fér mert a privát kulcsos jelszóhozzáférésével normális kriptokba rakott és még ha fele állami pénz be is csődöl akkor is max a felére esik vissza a vagyona de nem pedig a 10edére vagy ezredére mint az ilyen szitukban amikor államcsőd van, mert fogjátok már fel hogy ha sok hónapra elmegy az áram akkor nem boldog készpénzes csirketojás meg zöldség vásárolgatás és boldog ÖKOfarma csere lesz a készpénzzel hanem a poklok pokla mivel ha nicns áram akkor pl. a gazdák se tudnak öntözni, a fűtés se megy, mindenki lázad lop öl és csal és SEMMI nem lesz, kaja se lesz az állatoknak a farmra és még ha túléli valami gyümölcs azt is mind lelopják majd a fákról a cigányok még zöld nyersen is mielőtt még ráeszmélnél hogy mi folyik… Tehát jó lenne a készpénz ha a sok hónapos áramkimaradás csak a banki rendszerekre lenne CSAK hatással de nem minden másra (mint pl. 0 fűtés, 0 víz mert a víz szivattyúk se mennek, 0 kaja állatoknak farmokra, 0 öntözés, 0 biztonság, 0 összefogás stb) tehát különben jó lenne a készpénz áram nélkül HA nem járna együtt MINDIG MINDENHOL egy sok hónapos áramszünet magával az állam csődjével is vagy egy full háborús pokollal, tehát ezért győz a kripto a legszélsőségesebb esetekben is, nem pedig azért mert amúgy a készpénz nem jó semmire, mert max egy „középtávú” áramkimaradás esetény hasznos tényleg nagyon a készpénz, de ha igazi para jön akkor kb semmire nem jó ahogy a világháborúknál is látni, millpengő 1 000 000 000es infláció stb… És ilyenkor ha zárva van a bank egy válság meg bankcsődök államcsőd gazdasági csőd stb miatt akkor hiába van készpénzed nem tudod bevinni a bankba hogy aranyba vagy másik valutába rakasd mert egyszerűen becsődölt a bank is vagy ha nem akkor sincs nyitva mert túlterheltek, lebombázták, nincs áramuk stb.. VISZONT a kriptovalutákhoz kizárt hogy egy egész országba legalább 1 kis internetet ne tudj találni legalább 1 órácskára bárhol és kész máris 1 kattintással pl. aranyba tudod rakni instant a pénzedet (amit centralizált bankrendszerekkel már esélyes hogy nem tudnál megcsinálni 1 államcsőd vagy háborús frontvonal közepén)!!!!!!!!! És ha meg láthatóan sehol nincs még 1 pici internet se soha akkor meg értelmes ember aki félti a családját úgy is elmegy általában másik országba mert tudja hogy pl. 1234234 migráns vagy 1 atomhatalom ellen hiába is fog össze 300 munkás parasztal még fegyverekkel se tudnák megvédeni magukat hiszen lőfegyverük sincs vagy ha van akkor a 30. migráns után elfogy a golyó 1 hét alatt és kész.. aki nem hülye az meg nem 2 hónapig akar túlélni csak a családjával csakhogy ragaszkodhasson a kis kertjéhez mert a kert fontosabb még az életüknél is… Namind1 mindenki azt csinál amit akar de remélem már látod hogy igazából minden szinten a kriptovaluták a legbiztosabb megoldás, mert ha legnagyobb a para akkor azért, ha csak kicsi a para akkor tökmind1, ha meg :

– Részleges, középtávú áramkimaradások:
Ilyenkor is ugyanúgy tudsz kriptovalutázni és bármikor bármiből bármibe átváltani hiszen hetente elég ha 1 órát van áram és kész, az már bőven elég hisz a decentralizált hálózatoknak úgy se lesz baja (1 KICSIT SE) akkor se ha 4 kontinest is atomoznak széjjel.. és hiába nem férsz hozzá majd pár hétig akár áram nélkül addig meg úgy is túlélsz ama készpénzzel amid van (és így amit hetente 1x 1 óra alatt ki tudsz venni kriptoból bármely kripto és hagyományos ATMnél IS vagy bármely banknál vagy bárhol), mert ugye azért 2-3 hónapnyira való készpénze mindenkinek van, és akár 1 évnyit is érdemes előre eltenni, nem azt mondom semmire nem jó a készpénz, de a lényeget már érted gondolom, hogy pl. 1 évnyi készpénz jó lehet ha van (hátha felmegy infláció is) de a többit nem hatékony készpénzben tárolni (hacsak nem bűnözni akarsz vele vagy lefizetni valakit vagy ilyesmi), hiszen kriptoból kivenni bármikor tudsz, és hiába rakod bármi másba, pl. ingatlanba vagy bármibe, 1 igazi válságban azt bombázzák le, lopják el a legelőbb, stb, tehát egy minimális pl. 1 kiló arany az tök jó de többet szerintem nem sok értelme van fizikai értékekbe tárolni mert még több ezer fős összefogással se lehet úgy megvédeni mint pl. azon decentralizált kritpokat amiknek szervereit és csatolt rendszereit hadseregekkel védik. Tehát ha full csóró vagy pl. 1 millió alatti a vagyonod akkor mehet minden készpénzbe, de ha már több miliód van akkor minél több milliód van annál nagyobb százalékát (pl. 50%-95%) már kriptoban érdemes tárolni és ott se hülyén buta windowsos birka mód hogy pl „1 kriptoba berakom azt kész” módon hanem sok privát kulcsos tárcával (hogy ha netán a „jelszavadat” ellopják többhöz mert hülye androidon vagy iphoneon tároltad akkor is max 10edét lopják el vagy hogy meg tudd jegyezni valahogy a privát kulcsodat stb) és számos féle kriptoban érdemes porlasztani a kockázatot (pl. USDT, arany alapú, 3.0ás quantum rezisztens kriptok stb) amiket akár 1 szál seggpucéron is vissza tudsz szerezni bárhonnan a világ bármely országából akkor is ha minden tulajdonod ellopták és lebombázták összes országot a kontinenseden (vagy csak simán nem engedik átvinni határon az elektronikus eszközeidet a hatóságok vagy terroristák vagy migránsok vagy bárki). Ennyi, aki nem hülye így tolja, sokmillió értelmes kripto fan, tényleg mindenki gy tolja, ezért terjednek enyire a kriptok mert nemcsak gyorsabb, olcsóbb de tényleg ennyire és ennyivel FULl biztonságosabb is így, mert a sok szarság csak a centralizált epénzre érvényes de nem a decentralizált kriptokra ami annyira más, hogy kb azok ELLENTÉTE, mert mindezen fentebb írtakat sehol nem tudnád megcsinálni egyik centralizált bankrendszerrel se, nemhogy készpénzel, s főleg nem az elinflálódot vagy centralizált állami CBDC ePénzekkel nem….!!!!!

Mert a A DECENZTALIZÁLT NAGYON MÁS MINT A CENTRALIZÁLT epénz!!!!!

Tehát:

KészPénz vagy Kriptovaluták ? ? ?


Leegyszerűsítve a fentieket a sok agyhalottnak is:
HA értesz hozzá (de csak akkor !!!):
Egy atomháború és totális államcsőd + 0-24-es áramkimaradás esetén is a kriptovaluták EZÉRT BIZTONSÁGOSABBAK A KÉSZPÉNZNÉL IS!!!

Aki nem hiszi olvassa el újra az egészet, hogy miért is van így.. aztán váljon programozóvá és web3.0 meg válságszakértővé mert különben ugy se fogja felfogni a fentieket… ;P+ Bónusz:

 

Kriptovaluta árfolyam vs. készpénz:

Nagyon vadon vicces kép: Jön a kriptovaluta altcoin szezon 2024-2025-ben! ;D
És 2025 kb végéig ugye amúgy is jön az újabb, nagyon vadon féle kriptovaluta altcoin szezon! ;D
( Azaz a nagy felfele trendek amikor nem évi 5%ot kapsz hanem pl. havi 30%ot ;P )

 

 


+ MÉG TÖBB HASONLÓ

KRIPTOVALUTA PÉNZ VIDEÓK:

+ Befektetés online hatékonyan, csúcshatás módra:
Befektetés online hatékonyan, csúcshatás módra

+ Találsz még hasonló vicces, tanulságos pénzügyi részleteket a releváns vicces pénz címkék alatt mint pl. gazdagság, szegénység, luxus, mókuskerék, vállalkozás indítás, befektetés, tárgyalás, stb. 😉

+ Hobbival pénzkeresés online INGYEN:
Hobbival pénzkeresés online INGYEN


A centralizált e-pénz ellentéte a decentralizált digitális pénznek!!!:


Lacce a vállalkozókról!:

Leszavazták a készpénzhasználat alkotmányos védelmét:

+ A készpénz korlátozása minden magyart érintő ügy!

🙂

Mond el hogy tetszett

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük