nov 29, 2021
226 Views

„Szörnyet alkottam!” | Isten teremtményei…

Written by

Isten tökéletes teremtménye volt a mi megváltónk Jézus Krisztus. Ahogy az az ábrán is látszik, Istent játszani… khm… nem egészséges. Három attribútum TÖKÉLETES együttállása kell ahhoz, hogy Isten fia megszülethessen és ha csak egy nincsen a megfelelő mértékben szörny születik. Persze, ha nem hiszünk a feltámadásban csak az alsó metszet valósulhat meg, de az sem hangzik valami jól. Az ábrán végighaladva most megmutatom neked, hogyan teremtenek szörnyeket azok az ŐRÜLTEK, akik azt hiszik, vannak olyan tökéletesek, mint a végtelen forrás.

Ugyan szörnyek a való életben nem léteznek (legalábbis jelenlegi tudásunk szerint…), de ezt a hármast tekinthetjük úgy, mint emberi személyiségtípusokat. Hogy hogyan válhat egy ember szörnyeteggé, illetve hogyan képes az ember szörnyeteget teremteni?… Tarts velem és megtudod!

„Életre kelt!!!” | Frankenstein szörnye…

Nézzük, mi lesz abból, ha egy „teremtmény” halottból lett élő (vagyis feltámadt) és félnek tőle az emberek, de nem képes követőtábort építeni. Mint egy élőhalott technofób ember… Pont ezeknek felel meg Victor Frankenstein szörnye. A képen nem írtam ki az egyszerűség kedvéért, de tudom, hogy sokan háklisak erre, ezért elmondom, hogy az Frankenstein szörnye, magát az őrült tudóst hívták Frankensteinnek.

Frankenstein szörnye
Frankenstein szörnye: Feltámadt a halálból && A környező falvakban félik és/vagy tisztelik

Victor Frankenstein megpróbált Istent játszani, de azt nem árt tudni, hogy ez olyan katasztrófákhoz vezet, amikor az 5 éves kisgyerek megtalálja apu pisztolyát és elkezd vele lövöldözni. Csak Isten tudja, hogyan hozta össze ilyen jól a teremtményeket és csak akkor működik maga a teremtés, ha minden a megfelelő arányban van jelen. Frankenstein szörnyénél ez nem volt meg és tudjuk, hogy milyen katasztrófát okozott ezzel Victor saját magának…

Hogyan nézhet ki ez a mi életünkben? A felfedezés és a kutatáskockázatokkal jár. Viszont soha nem szabad elfelejteni, hogy minden élőlénynek szabad akarata van, éppen ezért aki nem elég alázatos, azt könnyen érheti meglepetés. Amikor Teller Ede, Neumann János és Albert Einstein elkezdtek kísérletezni az atommag hasadással, még egyikük sem gondolta, hogy a találmányuk a végső kipusztulás egyik szinonímájává lesz egyszer. Kérdés, hogy vajon belőlük is hiányzott e a természeti erők iránti tisztelet, amikor az atombombán dolgoztak, vagy egyáltalán tisztában voltak e azzal, hogy mit alkotnak éppen. Valószínűleg nem, legalábbis én szeretném ezt hinni.

A másik klasszikus eset, amikor egy kamasz önös érdekből menőt csinál egy sulitársából és az a kapott tiszteletet és a „feltámadást” arra használja, hogy a társát, aki segített neki, a földbe tapossa, hogy még magasabbra jusson. Szerencsére eddig ilyet csak TV-ből láttam gyerekkoromban, de valószínűleg megtörténhet bármelyikünkkel, ha önös érdekből segítünk másokon. Érzelmileg nagyon fog fájni.

„Eldobom az agyam!” – Agyzabáló zombik…

Ha szörnyek, akkor a zombik nem maradhatnak ki a pakliból! A zombik ugyan szintén feltámadtak és maguk mellé állítják a gyanútlan embereket, de azt sem úgy, ahogy te szeretnéd. Sajnos tiszteletet nem, csak félelmet ébresztenek, mivel akit megharapnak, azok szintén agyzabáló, csoszogó hülyék lesznek. Gondolom neked sem kell ezt bemutatnom. Mit ér a halhatatlanság és az, hogy mindenki olyan lesz, mint én, ha nincs igazi megbecsülés?

Zombi
Zombi: Feltámadt a halálból && maga mellé állít akit csak tud

A zombik nagyon érdekes szimbólumok a szórakoztató „irodalomban”. Egy szörny, ami agyat eszik és öntudatlanul megy a kaja után. Nem tűri meg a gondolkodást. Ha valaki az agyát használja, azonnal fel akarja emészteni. Itt a „feltámadás” egészen másképpen jelenik meg. A zombik esetében nem meghalt aztán újra élő, mint Frankensteinnél vagy Jézusnál. Itt arról van szó, hogy élnek, de mégis halottak. Elcsépelten hangzik, de tökéletesen találó ábrázolása a fogyasztói társadalomnak.

Követik a divatot, és mennek, amerre a reklámok mondják. Ha nem a reklámszöveget ismétli valaki, hanem a saját önálló gondolatait, az már ciki. „Olyat nem csinálunk!”-mondják vehemensen. Követőket gyűjtenek, akik őket másolják és közben észre sem veszik, hogy ők is másolatai más zombiknak. A kisebb közösségek nagymenői jellemzően ilyenek.

Drakula, a vérszívó szörnyeteg…

A harmadik lehetőség, amikor félik és tisztelik és maga mellé állítja az embereket. Ez a szörny nem más, mint a vámpír. Feltételezem, ismerős a sztori, amikor drakula elcsábít egy gyanútlan hajadont nés olyat művel vele, amit még egy erőszaktevő sem akar tudni. Ugyan a valódi karóba húzó Vlad nem volt igazi vámpír, rengeteg ihletet adott a sok rémmeséhez.

Vámpír
Vámpír: Annyi embert állít maga mellé, amennyit csak tud && A helyi falusiak félik és tisztelik

Drakula esetében az ábra szerint a feltámadás hiányzik. Ez egy nagyon érdekes dolog, ugyanis amíg Victor szörnyénél és a zombiknál fenn áll az öntudatlanság ténye, a vámpírok tudatosan gonoszkodnak. Frankenstein szörnye nem vágyott másra, csak, hogy ne legyen magányos, hogy elfogadják. A zombik meg azért követik a zombi mintát, mert „hisznek benne”. Amikor ehhez a ponthoz érünk, derül csak ki, hogy a feltámadás értelmezhető úgy is, mint az emberek hite és céljai. A vámpírok nem akarnak se hinni, se valami magasztos célt megvalósítani, csak táplálkozni akarnak.

Vérszívó szörnyek, akik köztünk élnek:

Hogyan is néz ez ki a mindennapi életben? Ismersz gondolom olyan embereket, akik született vezetők, de nem hisznek semmilyen magasztos erőben, csak az motiválja őket, hogy fizikai síkon mindenük meglegyen. Na ezek a vámpír személyiségek. Zömében arról ismered meg őket, hogy csak a pénz és az anyagi javak hozzák lázba (aranylázba ;D).

Üzletemberek, világsztárok, oligarhák, akik a pénzt csak a pénz miatt halmozzák. Ilyen lehet akár a Wall Street farkasa is, aki egy rakás pénzt lopott el, de hogy minek, azt még ő se tudja valószínűleg. Ilyenek azok a politikusok is, akik a közpénzt elsikkasztják. Van, aki nevet ezeken az embereken, mások zúgolódnak miattuk. Bevallom még én is elkövetem időnként ezt a hibát, pedig a három szörny közül a vámpíroknak a legrosszabb, mert az ő életüknek nincsen célja, nekik meg nincsen hitük. Nem támadtak föl ezért halottak maradtak. Halottabbak még a zombiknál is.

A kerékforgató szörnyek?…

Amikor rátaláltam erre az ábrára, jókat kacagtam a szellemességén. Viszont az igazság az, hogy a közös metszéspontban nem csak a messiás van, de a legfélelmetesebb szörnyek is. Azok, akiknek van hitük, képesek embereket maguk mellé állítani és a közelükben lévő emberek félik és tisztelik őket. Őket hívja a hindu és buddhista irodalom „kerékforgatónak”.

Isten fia és a szörnyek
Isten alkotása: feltámadt && követőket szerzett && félték és tisztelték a helybeliek => Jézus Krisztus | Ha valami kimarad az egyenletből => Szörnyek születnek

A kerékforgatók azok a lények tipikusan, akik az eposzok főszereplői. Azok a hősök, akik egymaguk képesek megváltoztatni a világtörténelem folyásirányát. És igen, szörnyek is vannak köztük. A Buddha és Jézus mellett kerékforgatónak számít például Adolf Hitler is, de ezt mindjárt kifejtem…

Az I.e. 10 000 című filmben írták körül a legkifejezőbben, hogy milyenek is a kerékforgatók: Amikor Tictic és D’leh az afrikaiak sátrában megpihentek, Tictic magyarázta fiatal barátjának, hogy minden ember egy kört rajzol maga köré. Ebbe a körbe helyezik a kedvesüket, gyerekeiket, szüleiket. Mások akkora kört rajzolnak, hogy beleférjenek az unokatestvérek és a barátok is. Viszont vannak, akik nagyobb kört rajzolnak. Na ezek a kerékforgatók.

Egy másik érdekes jellemzőjük, hogy Életük egy bizonyos pontján el kell dönteniük, hogy katonának álljanak, vagy legyenek vallási vezetők, akik az út keresőknek segítenek megtalálni a hitüket. Jézust a 40 napos elvonulása során kísértette meg a gondolat, hogy használja fel a képességeit arra, hogy politikai hatalmat szerezzen és egyesítse a közel keleti népeket. Persze aztán elhesegette ezeket a gondolatokat (szó szerint =D). A Buddha esetében sokkal korábban jött a választás, ugyanis még az apjának jövendölték, hogy a kis trónörökös vagy vallási vezető lesz, vagy India császára.

Egy szörnyeteg a világ ellen

És most mondom, hogy hogyan lehet szörny egy kerékforgató: Adolf Hitler is egy ilyen személy volt. Sokan tartják még ma is antikrisztusnak. És noha azt hihetnénk, hogy inkább tartozik a vámpír, vagy a zombi archetípusba, ő maga kerékforgató volt. A „feltámadás” vagyis a hit a kérdéses pont nála.

Kevesen tudják, de a kis Adolf 12 éves korában még katolikus papként képzelte el a jövőjét. Később a szülei mérnöki szakra erőltették, aztán egy hajléktalan művész lett belőle cél és hit nélkül. Aztán jött az I. Világháború. A katona élet „feltámasztotta”, újra lett célja az életének. A másik kérdés azzal kapcsolatban lehet, hogy pontosan mekkora kört is rajzolt maga köré. Valójában elég nagyot, mert maga a holokauszt is egy személyes bosszúhadjárat volt, ugyanis a zsidókat tartotta felelősnek Németország haldokló gazdaságáért. Itt nyr új értelmet a mondás: „A pokolba az út jó szándékkal van kikövezve”.

Hihetetlen, hogy a tudatalattink így ki tudja vetíteni, hogy milyenek is vagyunk! A fentebb említett szörnyekről persze lehetne részletesebben is írni, de most szerintem ez is több, mint elég. Ha csak egy valami félremegy, Jézus is szörny lett volna. Tiszta ŐRÜLET! =DA cikk szerzője: Peregrinusz🙂

Mond el hogy tetszett

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.